17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci nu vrea să fie antrenor

Balaci nu vrea să fie antrenor

Actualul manager general a afirmat că nu este în stare să antreneze, pentru a treia oară, echipa-fanion a Olteniei.

– Citind ziarele de astăzi văd că, pentru a prelua conducerea tehnică a Universităţii, ar fi în cărţi, conform presei, Iordănescu, Cîrţu, Napoli, Zenga, Landi şi mulţi alţii. Pe cine numiţi?
 – La ora acestui dialog (ieri, la prânz – n.r.) nu pot nominaliza pe nimeni deoarece nu s-a stabilit nimic. Suntem în discuţii cu vreo patru antrenori, dar nu pot să le dau numele. Pot doar să vă spun că este vorba de mai mulţi, printre care doi portughezi, un italian, un ceh…
 – Cu alte cuvinte, v-aţi orientat spre tehnicieni străini?
 – Îmi propuneţi un nume de antrenor român?
 – Da. Ilie Balaci!
 – Nu, nu…
 – De ce?
 – Nu cred că sunt în stare.
 – Glumiţi?
 – Vorbesc serios.
 – Numirea unui nou antrenor principal va avea loc până la meciul cu Rapid?
 – Probabil că da, dar nici un antrenor din lume nu va putea face minuni peste noapte. Mai ales că, dacă va fi un străin, sunt multe necunoscute pentru respectivul tehnician, de la cunoaşterea jucătorilor, până la cunoaşterea campionatului românesc ş.a.m.d. Nici chiar un antrenor român nu ar putea să-i cunoască prea bine, astfel încât să poată lua anumite decizii. Oricum, cred şi sper că vom alege cea mai bună soluţie de antrenor principal. 
 – Nu credeţi că ar mai trebui achiziţionaţi şi fotbalişti, unul sau doi măcar?
 – Nu este momentul de achiziţii, asta-i opinia mea. Un jucător pe care vrei să-l iei trebuie urmărit în timp, la antrenamente, la meciuri, trebuie văzută relaţia lui cu coechipierii, caracterul lui. Este foarte posibil ca în pauza competiţională dintre tur şi retur să aducem jucători, dar deocamdată, repet, nu. Ar însemna s-o facem la repezeală şi n-ar fi bine.
 – Au fost rechemaţi la echipa mare „suspendaţii“ Săceanu şi Dina. Urmează şi D. Stoica şi Gărgălie?
 – Rămâne de văzut care-i atitudinea lor şi vom decide.

Trebuie lucrat la psihicul jucătorilor

 – Ce prevedeţi sâmbătă în Giuleşti?
 – Eu cred în jucătorii Universităţii, deşi au jucat prost în ultima vreme. Ceva se întâmplă cu echipa noastră, nu pot să-mi dau seama…
 – Sunteţi în miezul problemei, cum de nu vă daţi seama? Ar putea fi o problemă de natură psihică?
 – E foarte posibil să fie şi asta. În momentul în care au pierdut un meci, cred că s-au blocat. Aici, la acest capitol, va trebui să mai lucrăm.
 – Deşi Urziceniul n-a strălucit, au fost totuşi superiori nouă…
 – Ce a fost deranjant la noi în meciul de vineri seară? N-am arătat prospeţime, iar în faza de atac nu ne-am creat ocazii. Aş vrea să adaug ceva: la Craiova încă cresc copii…
 – Aceştia nu pot însă peste noapte să joace în cupele europene!
 – Păi asta e! Au debutat la Universitatea Pleşan, Rada,  I. Stancu, Grigorie, dar aceştia nu au trecut direct în cupele europene, aşa că… Înţelegeţi ce vreau să spun? 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII