11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞapte români concurează în prima zi

Şapte români concurează în prima zi

Oltenii Ancuţa Bobocel, Mihaela Neacşu, Liliana Popescu şi Cosmin Sorescu, alături de Cristina Casandra, Marian Oprea (foto) şi Florin Suciu, luptă să treacă de calificări.

La Osaka, în Japonia, debutează astăzi Campionatul Mondial de Atletism (ediţia a XI-a), competiţie care se va încheia pe 2 septembrie. România este reprezentată în Ţara Soarelui Răsare de 30 de atleţi, de la care se aşteaptă o medalie şi patru calificări în finale. În prima zi de concurs vor lua startul şapte „tricolori“, dintre care patru reprezentanţi ai cluburilor din Oltenia.
De dimineaţă, de la ora locală 10.54, vor concura olteanca Ancuţa Bobocel (CSM Drobeta Turnu Severin) şi Cristina Casandra, în calificările probei de 3.000 m obstacole. Bobocel a fost repartizată în seria a doua, iar Casandra în cea de-a treia. De la 12.45 va intra în concurs, tot în calificări, în proba de 100 m, Florin Suciu. Dacă va trece de serii, românul va concura seara, de la 20.15, în sferturi. Craiovencele Mihaela Neacşu şi Liliana Popescu, ambele de la CSM, vor lua startul la 800 m începând cu ora 19.30. Neacşu a fost repartizată în prima serie, iar Lili Popescu va alerga în seria a patra. Alt reprezentat al CSM Craiova, Cosmin Sorescu, va intra în concurs în ziua inaugurală, la aruncarea ciocanului. Sportivul de 31 de ani face parte din seria a II-a de calificări, iar cea mai bună performanţă a sa în 2007 este 74,09 metri. Ultimul reprezentant al României în prima zi de concurs, Marian Oprea, este sportivul pentru care avem cele mai mici emoţii că nu se va califica în faza următoare în proba de triplusalt, asta deoarece Oprea este principalul favorit la cucerirea unei medalii pentru România la Osaka. „Struţul“, aşa cum i se zice lui Oprea, va concura la 20.30.

Japonezii, înnebuniţi după maraton

Prima zi a Mondialului nu a fost considerată niciodată cea mai interesantă, pentru că sunt mai mult calificări. Totuşi, astăzi sunt programate primele trei finale: 10.000 m feminin, aruncarea bilei la masculin şi maraton masculin. Aceasta din urmă este proba favorită a japonezilor şi se va desfăşura, cu începere de la ora 7.00, pe străzile din oraş, dar şi în stadionul „Nagai“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS