10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvinşi de Stancu

Învinşi de Stancu

Universitatea – Unirea Urziceni 0-1
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 5.000.
A marcat: B. Stancu ’89-p.
Universitatea: Bănică – Dănănae, Ciucă, Mitchell, Buşu – Dilevski, Prepeliţă (’77, Luţu), Wobay (’46, Bărboianu), Rose – Fl. Costea, Pârvu (’64, Stoianof). Antrenor: Florin Cioroianu.
Unirea: Stelea – L. Balint, Galamaz, Mehmedovici, Bordeanu – C. Petre, Mara, V. Negru (’86, Mărginean), Pădureţu –  Dănălache (’70, Onofraş), B. Stancu (’90, Bilaşco). Antrenor: Dan Petrescu.
Cartonaşe galbene: Pârvu, Bărboianu, Prepeliţă, Fl. Costea / V. Negru.
Au arbitrat: A. Constantin – N. Marodin, Fl. Păunescu.

La capătul unui meci în care remiza ar fi fost echitabilă, ialomiţenii s-au ales cu toate cele trei puncte graţie celui mai bun jucător al lor, Bogdan Stancu.

Ştiinţa a fost foarte aproape de o remiză în confruntarea de aseară cu Unirea Urziceni, dar sclipirea lui Bogdan Stancu din minutele de final a făcut ca trupa lui Dan Petrescu să plece victorioasă din Bănie. Noua vedetă a formaţiei ialomiţene s-a jucat în careu cu Buşu şi Ciucă, fiind faultată de ultimul, din penaltiul rezultat Stancu aducând cele trei puncte echipei sale.  
Cu doi debutanţi în primul unsprezece, tânărul Sorin Buşu şi australianul Spase Dilevski, Universitatea a început curajos meciul. Oltenii au dat impresia că au uitat înfrângerile şi au încercat pe cât posibil să-i demonstreze managerului general Ilie Balaci, care s-a ocupat de pregătirea lor în ultimele zile, că au învăţat ceva de la el. Alb-albaştrii au trecut şi peste numeroasele absenţe din lot, opt la număr (celor patru excluşi din lot alăturându-li-se accidentaţii Bornescu, Gârlă şi Tănasă, plus suspendatul Baird).
Prima repriză a fost echilibrată, echipele împărţindu-şi în mod egal posesia balonului şi ocaziile clare de gol, câte una de fiecare parte. Oaspeţii, conduşi din tribună de Dan Petrescu, au stat bine în teren şi au mizat mult pe contraatacurile rapide pornite de la Mara şi Negru, cu Dănălache şi B. Stancu la finalizare. Aceştia din urmă au fost de altfel şi blocaţi în careu de fundaşii craioveni la prima ocazie de poartă a meciului (’7). S-a jucat mai mult la mijlocul terenului, iar fazele periculoase au fost puţine. Stelea a fost pus la încercare o singură dată, de Costea, care a trimis înşelător din careu, veteranul din poarta Urziceniului reţinând în doi timpi (’35). De partea cealaltă, Bănică a avut mai multe emoţii, la şutul pe lângă poartă a lui C. Petre (’18), la centrarea lui Dănălache (’41) şi, mai ales, la reluarea din şase metri a aceluiaşi Dănălache, prea slabă pentru a-l învinge pe portarul oltean (’45).

Final de coşmar

La reluare, Ştiinţa a părut mai decisă în joc, dar prima şansă de gol a aparţinut oaspeţilor, mingea trimisă cu capul de L. Balint trecând cu puţin pe lângă poartă (’54). Craiova putea deschide scorul în minutul 67, la o greşeală de plasament a unui fundaş al Unirii, Rose având timp să preia în careu şi să şuteze. Stelea era bătut, dar mingea s-a scurs pe lângă bară. Jocul a avut în continuare un ritm bun, Mara fiind aproape de gol în minutul 81, însă Bănică a intervenit salvator în faţa acestuia. Luţu, proaspăt introdus în teren, şi-a încercat şi el norocul cu un şut de la distanţă, dar fără folos. Când se credea că meciul se va încheia cu o remiză, echitabilă după cum au decurs ostilităţile în teren, Bogdan Stancu, autorul golului naţionalei de tineret în meciul cu Anglia, a avut o tresărire de orgoliu, obţinând un penalti după un duel cu Ciucă. Atacantul Unirii a transformat impecabil şi oaspeţii au plecat din Bănie cu trei puncte nesperate, spre nemulţumirea celor 5.000 de spectatori prezenţi aseară pe „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII