10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGeorge Ilinca s-a retras din fotbal

George Ilinca s-a retras din fotbal

Prin plecarea lui . Popescu, Boroiban şi Pasăre la Vâlcea, gruparea din Caracal şi-a schimbat obiectivul, acum luptând pentru menţinerea în Liga a II-a.

Oficiali ai grupării din „Oraşul Minunilor“, printre care primarul Gheorghe Anghel, finanţatorul George Ilinca şi preşedintele executiv Jean Niţulescu, au afirmat în această vară că FC Caracal se va înscrie la lupta pentru locurile 1-2, poziţii echivalente cu accederea în prima ligă. În schimb, antrenorul principal a avut altă opinie: „Mai uşor cu declaraţiile de promovare. Nu avem lot de prima ligă“.
Surpriza a venit în urmă cu câteva zile, când trei jucători titulari ai FC Caracal, S. Popescu, Boroiban şi Pasăre, au ajuns la CSM Râmnicu Vâlcea. Primii doi au fost curtaţi şi solicitaţi în această vară şi de Universitatea, dar negocierile s-au împotmolit la capitolul bani, finanţatorul Ştiinţei afirmând că preţul pretins de caracaleni este exagerat.

„Ilinca a trimis jucătorii la Vâlcea“

„Cei trei jucători au fost vânduţi la CSM Râmnicu Vâlcea de acţionarul George Ilinca, acesta intenţionând să se retragă de la FC Caracal, dar nu cunosc amănunte deoarece nu mă privesc. Echipa a pierdut trei piese grele, dar am luat trei jucători de la Universitatea II. Suntem preocupaţi de startul în noua ediţie de campionat şi vrem să debutăm sâmbătă cu o victorie“, a spus ieri Jean Niţulescu, preşedintele executiv al clubului.
Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a lămurit situaţia acţionariatului de la echipă: „Acţionari sunt acum Primăria Caracal şi Consiliul Judeţean Olt, ceilalţi acţionari, George Ilinca şi firma Monteverde, intenţionând să se retragă. Sper ca astăzi (ieri – n.r.), când ne vom întâlni cu toţii, să se clarifice aceste probleme. Este clar un lucru: obiectivul pentru acest sezon este menţinerea în Liga a II-a, deoarece acţionarul George Ilinca ne-a pus în faţa unui fapt împlinit, vânzând trei fotbalişti titulari fără să ne anunţe. Noi am aflat din presă! Sunt dezamăgit, dar sperăm să trecem peste acest moment. Au fost altele mult mai dificile. În celălalt sezon, 2008/2009, ne vom gândi la promovare, dar acest obiectiv va fi stabilit de acţionari, CJ Olt şi CL Caracal. Echipa noastră, una tânără, este de perspectivă, iar în sezonul viitor, 2008/2009, jucătorii ne-ar putea demonstra că sunt valoroşi, capabili să atace Liga I“. George Ilinca nu a putut fi ieri contactat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS