20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Egali cu englezii

Anglia – România 1-1
Stadion: „Ashton Gate“, Bristol, spectatori: 18.640.
ˆ Au marcat: Derbyshire ‘9 / B. Stancu ’25.
Anglia: Hart (Alnwick 46') – Gardner (Mancienne 46'), Cranie, Wheater, Onuoha – Kightly (Adam Johnson 46'), Noble (Huddlestone 63'), Michael Johnson (Muamba 63'), Derbyshire (Milner 77') – Agbonlahor (Moore 76'), Walcott. Antrenor: Stuart Pearce.
România: Tătăruşanu – Tudose, Scutaru, Mardare, Sepsi – Torje (Tănase 90'), Ropotan (Larie 90'), Bicfalvi (Păcuraru 86'), Deac (Homei 75') – B. Stancu (Ochiroşii 83'), Pălimaru (L. Ganea 56'). Antrenor: Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Onuoha, Noble / B. Stancu, Ropotan, Tudose, Scutaru (2)
ˆ Cartonaş roşu: Scutaru ’72.
ˆ Arbitru: Svein Oddvar Moen (Norvegia).
ˆ

Jucătorii reprezentativei de tineret s-au descurcat şi pe pământ englezesc şi au scos o remiză care asigură un moral bun pentru meciurile din preliminariile Campionatului European. 

Emil Săndoi şi elevii săi de la naţionala Under-21 a României au continuat seria rezultatelor bune, începută o dată cu numirea craioveanului în funcţia de selecţioner. De data aceasta, „tricolorii“ mici au obţinut un rezultat remarcabil, 1-1, în partida de verificare disputată cu naţionala Angliei, chiar pe terenul acesteia, la Bristol. România a început curajos meciul, disputat în faţa a peste 18.000 de spectatori, iar Bicfalvi a fost la un pas de gol, şutul său de la 25 de metri fiind scos cu greu de portarul Hart. În ciuda faptului că jucătorii noştri s-au aflat la cârma jocului în primele minute şi au pus în pericol poarta englezilor, britanicii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 9. Englezii au profitat atunci de o ezitare a defensivei noastre, Derbyshire învingându-l pe Tătăruşanu după ce goal-keeper-ul bistriţean reuşise să apere mai întâi şutul lui Agbonlahor. A urmat o perioadă bună pentru englezi, care au dominat şi au pus probleme defensivei noastre în special prin Walcott, care i-a depăşit de câteva ori destul de uşor pe Tudose şi Ropotan. La fel cum Anglia deschisese scorul împotriva cursului jocului, tot în aceeaşi manieră a reuşit să egaleze şi România. În minutul 25, Pălimaru a obţinut o lovitură liberă de la marginea careului, Bogdan Stancu a şutat în transversală, iar mingea l-a lovit în spate pe portarul Hart şi a intrat în poartă. Până la fluierul de final al primei reprize, ambele echipe au închis bine spaţiile în defensivă şi nu au mai existat ocazii clare de gol.

Tătăruşanu ne-a salvat de două ori

Elevii lui Emil Săndoi au început şi repriza a doua într-un ritm bun, aşa cum făcuseră şi în prima parte. Mijlocaşul Torje a fost foarte aproape de a duce scorul la 2-1 pentru noi, dar şutul său de la opt-nouă metri a fost respins excelent de Alnwick, portarul de rezervă al englezilor, care i-a luat locul lui Hart la pauză. Aceasta avea să fie singura ocazie clară de gol a României din repriza a doua. Englezii şi-au revenit treptat şi au avut o şansă importantă de a trece în avantaj, în minutul 66, când portarul Tătăruşanu a respins pe rând şuturile expediate de mijlocaşul Derbyshire şi de atacantul Walcott. În minutul 72, naţionala de tineret a României a rămas în inferioritate numerică, fundaşul central Scutaru fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben. În finalul meciului, defensiva noastră a stăvilit cu greu atacurile englezilor şi cu puţină şansă scorul a rămas 1-1. Mijlocaşul Universităţii Craiova, Valerian Gârlă, nu a fost folosit.
În urma rezultatului înregistrat la Bristol, selecţionata de tineret a României rămâne neînvinsă în acest an, după ce până acum a obţinut următoarele rezultate: 2-0 cu Moldova (amical, deplasare), 2-0 cu Irlanda de Nord (amical, acasă), 1-0 cu Polonia (amical, acasă), 1-1 cu Franţa (preliminarii CE 2009, deplasare) şi 1-0 cu Malta (preliminarii CE 2009, deplasare).

Meciul cu Franţa, la Iaşi

Partida dintre echipele naţionale de tineret ale României şi Franţei se va juca pe 16 octombrie, pe stadionul „Emil Alexandrescu“ din Iaşi, a anunţat clubul Politehnica, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial. Este pentru a doua oară când naţionala de tineret a României dispută o partidă oficială la Iaşi, după cea din 14 aprilie 1983, adversara de atunci a României fiind naţionala de tineret a Cehoslovaciei, care s-a impus în acel meci cu scorul de 4-1 (3-0).
Meciul România – Franţa, de pe 16 octombrie, este programat în preliminariile Campionatului European de tineret, care se va desfăşura între 14 şi 27 iunie 2009, în Suedia.
Aseară, după închiderea ediţiei, selecţionata U-21 a României a disputat altă partidă de verificare împotriva reprezentativei similare a Slovaciei. Jocul s-a desfăşurat pe stadionul Artmedia din Bratislava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU