16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCu inima alături de Universitatea

Cu inima alături de Universitatea

Titular în echipa campioană a oltenilor din 1991, Dănuţ Bica (foto) ar vrea ca mâine echipa învingătoare să fie Universitatea.

 – Craiova a ajuns să aibă unele emoţii pentru meciul cu Unirea Urziceni, o echipă care pe vremea voastră nici nu exista!
 – Nu numai Craiova are probabil emoţii, au avut şi vor avea şi alte echipe, inclusiv granzii Steaua, Dinamo. Este un campionat echilibrat, în orice partidă se poate întâmpla orice. Dacă meciurile se joacă pe teren, rezultatul este deschis oricărei variante, 1, X, 2. Sincer, ăsta-i farmecul sportului, al fotbalului, anume ca duelul să fie corect, fără înţelegeri strategice, situaţie în care şi cel mic să poată câştiga. Este adevărat că pe vremea când Universitatea câştiga eventul din 1991 şi pe când noi jucam din plăcere nu auziserăm de Unirea Urziceni, dar asta nu are acum nici o importanţă. Din câte înţeleg, la Urziceni este o situaţie aparte.
 – Anume?
 – Unirea are un staff destul de ridicat, ca să spun aşa. Şi mă refer la antrenori, preşedinte şi conducere, care este bine pusă la punct. Jucătorii, cei care intră pe terenul de joc, sunt cu o mentalitate aparte la Urziceni, adică se vede că Dan Petrescu le-a predat bine capitolul mental, importanţa acestuia. Contează enorm asta, plus pregătirea propriu-zisă.
 – Revenind la întrebarea propriu-zisă, cum vezi meciul Universitatea – Unirea?
 – Vreau să câştige Universitatea, eu sunt cu gândul şi cu inima alături de echipa noastră. Şi le doresc numai bine. Ştiinţa nu mai este ce a fost odată, au trecut prea mulţi ani de la ultimul titlu adus de noi în Bănie, în 1991… Există pretenţii la Universitatea Craiova, dar, fără supărare, lotul nu este capabil să se lupte cu granzii actuali, cum ar fi Dinamo, Steaua, CFR Cluj, echipe care au investit mult în transferuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS