8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalcule de trei puncte

Calcule de trei puncte

În meciul de mâine cu trupa lui Dan Petrescu, alb-albaştrii nu au decât varianta victoriei, managerul general Ilie Balaci precizând că în situaţia de faţă alternativă nu există.

Ultimele eşecuri ale Universităţii Craiova au zdruncinat nu doar încrederea suporterilor, ci şi pe cea a conducerii echipei, care a luat imediat măsuri de redresare a situaţiei. Patru jucători consideraţi drept capul răutăţilor au fost excluşi din lot, iar pentru ca şocul să fie complet Ilie Balaci a primit mână liberă în cadrul clubului, fiind numit manager general. Cioroianu a fost păstrat în funcţie şi ambii au încercat în această săptămână să refacă moralul jucătorilor, meciul cu Unirea Urziceni fiind extrem de dificil ţinând cont de ultimele prestaţii ale ialomiţenilor.
Deşi finanţatorul Ştiinţei a ţinut să precizeze că încă un rezultat negativ nu va fi considerat un capăt de ţară, Balaci nu se gândeşte decât la victorie. „Pentru Universitatea, cel mai bine este să se gândească doar la partida care urmează şi să nu-şi facă alte calcule. Acum, cel mai important este meciul cu Urziceni, după care vom mai vedea. Fiecare joc are istoria lui şi trebuie tratat ca atare. Abia apoi vom putea să tragem linie să vedem unde ne aflăm şi dacă ne-am îndeplinit sau nu obiectivul. Vineri (mâine – n.r.) nu avem loc de întors, ne facem calcule doar pentru victorie. Trebuie să câştigăm pentru a ieşi din această situaţie şi pentru a nu mai trece prin ce am trecut până acum“, a afirmat proaspătul manager general. Marele Blond a coborât în iarbă şi s-a ocupat personal de pregătirea jucătorilor, cărora vrea să le transmită, pe lângă plăcerea de a juca fotbal, şi acea răutate şi ambiţie pe care au avut-o toţi cei din generaţia sa.
De ieri, jucătorii Universităţii au intrat în cantonament, având un singur antrenament, în care Ilie Balaci a pus din nou accentul pe fazele fixe şi pe finalizare. Revenirea lui Balaci în mijlocul alb-albaştrilor a făcut să crească şi optimismul în rândul suporterilor, 60 la sută dintre aceştia, conform sondajului de pe site-ul oficial al clubului, considerând că Ştiinţa va trece de Unirea Urziceni. 12 la sută au mers pe un rezultat de egalitate, în timp ce 28 la sută dintre votanţi sunt pesimişti în privinţa unui succes al favoriţilor.

Stoica şi ceilalţi trebuie să-şi revizuiască atitudinea

Ilie Balaci nu-i va slăbi din ochi nici pe cei patru jucători excluşi din lot, Stoica, Dina, Săceanu şi Gărgălie, precizând că îi va urmări la lucru, iar, în cazul în care aceştia vor demonstra că s-au schimbat, ar putea reveni la prima echipă.
„Nu-i cunosc prea bine şi nu ştiu pe ce considerente s-a luat decizia excluderii lor din lot. Probabil au existat motive întemeiate. Îi voi urmări de acum înainte, iar, dacă voi considera că va fi nevoie de ei, voi merge la patron să-i propun o conciliere. Ei trebuie însă să ştie că, dacă vor să revină. trebuie să-şi revizuiască atitudinea faţă de colegi, faţă de fotbal. Nu cred că sunt doctori sau profesori universitari ca să-şi găsească repede altă meserie. Viaţa lor este fotbalul. Trebuie să conştientizeze că fac un lucru care le place, iar pe seama acestei plăceri câştigă o grămadă de bani. Sigur, pot lucra şi la vidanje, de exemplu, şi pot câştiga bani, dar sunt convins că nu vor simţi aceeaşi plăcere“, a afirmat Balaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII