21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportReal, umilită pe Santiago Bernabeu

Real, umilită pe Santiago Bernabeu

Campioana en-titre a Spaniei, Real Madrid, a fost depăşită pe propriul teren de FC Sevilla, în manşa a doua a Supercupei Spaniei. Pentru antrenorul gazdelor, Bernd Schuster, se anunţă vremuri grele.

La prima apariţie în acest sezon pe „Santiago Bernabeu“, Real Madrid, condusă acum de pe bancă de Bernd Schuster, s-a făcut de râs. „Albii“ au pierdut cu 5-3 în faţa formaţiei FC Sevilla manşa a doua a întâlnirii contând pentru Supercupa Spaniei. Pe 17 iunie, publicul madrilen saluta victoria cu 3-1 în faţa formaţiei Mallorca şi cucerirea titlului de campioană sub comanda lui Capello, demis ulterior. De atunci, peste Real Madrid parcă a trecut un uragan, jocul având serios de suferit în toate compartimentele. Sevilla se impusese deja în meciul tur cu 1-0 şi toată lumea se aştepta ca pe „Santiago Bernabeu“ Real să întoarcă rezultatul. Nu a fost însă aşa. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 17, prin Renato, şi au tăiat elanul madrilenilor. Real a reuşit totuşi să egaleze prin mijlocaşul Drenthe, în minutul 24, dar tot la fel de repede scorul a devenit 1-2, Renato reuşind dubla după o jumătate de oră de joc. Vedeta oaspeţilor, Kanoute, a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 38 şi a mărit la două goluri avantajul Sevillei, iar Cannavaro a redus din handicap în ultimul minut al primei părţi, scorul la pauză fiind 2-3. Real Madrid a reuşit să egaleze în minutul 78, când a punctat alt fundaş, Sergio Ramos, dar spre finalul partidei a ieşit din nou la rampă Kanoute, atacantul originar din Mali punctând de două ori în minutele 82 şi 90. În ultimul minut de joc, fundaşul Realului, Pepe, a fost eliminat.

 

Real, la a doua înfrângere

 

După o campanie de pregătire de vară cu rezultate modeste, acesta a fost al doilea meci oficial al sezonului pentru antrenorul Realului, germanul Bernd Schuster, şi totodată a doua înfrângere, prima fiind suferită în tur, la Sevilla (0-1). Presa spaniolă a scris că Real nu a mai primit de mult timp cinci goluri pe teren propriu şi a criticat evoluţia dezastruoasă a cuplului de fundaşi centrali Pepe – Cannavaro, cei doi greşind aproape la toate golurile echipei oaspete.

De partea cealaltă, antrenorul Juande Ramos se află la al treilea succes consecutiv din acest sezon, pe lângă cele două victorii cu Real, andaluzii învingând pe AEK Atena în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor. „Suntem cea mai bună echipă din Spania în acest moment“, a declarat preşedintele clubului FC Sevilla, Jose Maria del Nido, a cărui echipă a câştigat cinci trofee în ultimele 15 luni, două Cupe UEFA, Supercupa Europei, Cupa şi Supercupa Spaniei.

Anul trecut, FC Sevilla începuse sezonul administrându-i o înfrângere umilitoare rivalei Realului, FC Barcelona, 3-0 în Supercupa Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS