10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala, aproape de o medalie

Naţionala, aproape de o medalie

Chiar dacă nu mai spera nimeni, naţionala feminină de tineret a României a reuşit să se califice în faza semifinală a Campionatului European din Turcia.

Echipa condusă de slătineanul Gavril Kozma a reuşit minunea, asta după ce în grupa C de calificare, tricolorele au terminat pe locul secund, având două victorii (cu Austria 33- 29 şi Polonia 38- 31) şi o înfrângere în faţa reprezentativei Spaniei (27-29). În grupa a II-a principală, România a pornit cu un handicap de două puncte, la fel ca şi Slovenia, iar favorite la calificarea în semifinale erau de departe Spania şi Franţa. Jocul dintre Spania şi reprezentativa ţării noastre a fost socotit cel din grupa de calificare, astfel că naţionala lui Kozma era obligată să treacă de celelalte două adversare. Prima victimă a româncelor a fost Franţa, care a cedat în faţa lui Neagu şi compania cu scorul de 26- 23, în timp ce miercuri, chimistele Adriana Ţăcălie şi Alina Bratu aveau să pună umărul la victoria cu scorul de 37-23 în faţa Sloveniei, marcând trei goluri, respectiv două. Cea mai bună marcatoare a meciului cu Slovenia a fost Cristina Neagu, de la Rulmentul Braşov, care şi-a trecut în cont opt reuşite, aceasta fiind de altfel şi cea mai bună marcatoare a României la acest turneu final.

România va întâlni mâine, în prima semifinală, reprezentativa Danemarcei, cealaltă semifinală disputându-se între Spania şi Suedia. Federaţia Română de Handbal a anunţat că, în cazul în care România va veni acasă cu medalia de aur, fiecare jucătoare participantă la CE va primii 5.000 de lei, iar pentru argint 4.000 de lei.

 

Ivancu şi Bratu, în atenţia lui Tadici

 

După ce Oltchim a anunţat că a renunţat la mai multe junioare, soarta unor jucătoare ca Alina Bratu, Aura Ivancu sau Adriana Ţăcălie este în „aer“. Momentan, Bratu şi Ivancu sunt jucătoarele echipei CS Oltchim, cele două evoluând în sezonul trecut la echipa de Divizia A şi la Junioare I ale vâlcenilor, dar din acest an au depăşit vârsta junioratului şi nu au putut fi trimise la Energetic. „Cele două jucătoare sunt ale Oltchimului, dar nu pot spune că acestea vor juca în Liga Naţionala cu echipa mare. Conducerea clubului şi antrenorii Tadici, respectiv Săvişteanu vor lua probabil cea mai bună decizie în ceea ce priveşte viitorul acestor jucătoare. Dacă nu vor prinde un loc în echipa Oltchimului, cu siguranţă vor fi transferate la alte echipe, dar nu cred că le vom ceda de tot“, a afirmat Paul Brariu, fostul responsabil al grupelor de juniori de la CS Oltchim.

Adriana Ţăcălie a rămas în vizorul lui Tadici şi va rămâne în lotul extins al Oltchimului. Alte trei junioare a cărui soartă nu a fost decisă sunt Alexandra Ursachi, Mihaela Teodorescu şi Daniela Băbeanu. Acestea au fost cu echipa vâlceană la turneul de la Zalău, dar Gheorghe Tadici şi conducerea clubului chimist nu a luat nici o hotărâre definitivă în ceea ce le priveşte. Ursachi, Teodorescu şi Băbeanu sunt marile absente de la CE – Tineret din Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS