27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Lucescu, învins la Salzburg

Mircea Lucescu, învins la Salzburg

Echipa ucraineană pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, ar putea rata calificarea în grupele Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, miercuri, în prima manşă a turului al treilea preliminar, cu 1-0, de formaţia austriacă Red Bull Salzburg. Singurul gol al partidei de la Salzburg a fost marcat în minutul 10 de Zickler, care a transformat o lovitură de la 11 metri. Fundaşul român al lui Şahtior, Răzvan Raţ, a evoluat pe toată durata întâlnirii.

În cazul în care Şahtior nu va reuşi să acceadă în grupele Champions League este foarte posibil ca patronul echipei ucrainene, Rinat Ahmetov, să renunţe la serviciile lui Mircea Lucescu, mai ales că formaţia din Doneţk a ratat în sezonul trecut toate obiectivele.

Cealaltă formaţie ucraineană care evoluează în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, Dinamo Kiev, a învins miercuri, în deplasare, pe FK Sarajevo (Bosnia), cu 1-0 (Şaţkih, ’13). La Dinamo Kiev, mijlocaşul român Tiberiu Ghioane a fost rezervă.

Fără românii George Ogăraru şi Nicolae Mitea, neconvocaţi, Ajax Amsterdam (Olanda) a pierdut disputa de pe „ArenA“ cu Slavia Praga (Cehia), scor 0-1 (Kalivoda ’74, din penalti).

În schimb, mijlocaşul oltean Florin Şoavă a fost titular la Spartak Moscova în partida pe care formaţia rusă a susţinut-o pe teren propriu cu Celtic Glasgow (Scoţia), scor 1-1 (Pavliucenko ’42 / Hartley ’21).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS