Acasă Sport România şi-a definitivat lotul

România şi-a definitivat lotul

Robert Antonin s-a hotărât asupra celor 30 de jucători pentru mondialul din Franţa, competiţie în care „stejarii“ şi-au propus locul trei în grupă.

Managerul echipei naţionale de rugbi a României, Robert Antonin, şi-a definitivat lotul de jucători pe care se va baza la Cupa Mondială din Franţa, programată în perioada 7 septembrie – 20 octombrie. Din lotul lărgit s-a renunţat la Cosmin Burcea, Cătălin Dascălu, Ion Paulică şi Ciprian Caplescu. „Dacă aş fi făcut selecţia pentru un singur meci, poate că altele ar fi fost rezultatele, dar am luat în calcul faptul că este o competiţie lungă, în care întâlnim mai multe echipe şi trebuie să avem jucători adaptabili“, a precizat Antonin.

Iată lotul de 30 de jucători ai României: Petru Bălan, Bogdan Bălan, Cezar Popescu, Petrişor Toderasc, Silviu Florea, Marius Tincu, Răzvan Mavrodin, Sorin Socol, Cristian Petre, Valentin Ursache, Augustin Petrichei, Ovidiu Toniţă, Florin Corodeanu, Alexandru Manta, Alexandru Tudori, Cosmin Raţiu, Valentin Calafeteanu, Lucian Sârbu, Ionuţ Dimofte, Dănuţ Dumbravă, Ionuţ Tofan, Romeo Gontineac, Csaba Gal, Dan Vlad, Cătălin Fercu, Ioan Teodorescu, Gabriel Brezoianu, Cătălin Nicolae, Iulian Dumitraş şi Florian Vlaicu.

 

„Stejarii“ sunt optimişti

 

Preşedintele FRR, George Straton, staff-ul tehnic şi jucătorii au vorbit despre plecarea „stejarilor“ la CM şi despre ambiţiile echipei noastre la această competiţie, optimismul primând în rândul rugbiştilor. „Trebuie să mergem cu capul sus la Cupa Mondială. Va fi greu, însă nu imposibil. Trebuie să încercăm să obţinem un rezultat cât mai bun“, a explicat căpitanul Sorin Socol, completat de veteranul Romeo Gontineac. „Este pentru prima oară când ne propunem un obiectiv curajos, poate şi pentru că avem o grupă care poate fi considerată accesibilă. Noua Zeelandă este favorită fără discuţie, dar cu Italia, Scoţia şi Portugalia putem juca“. „Se simte o omogenizare şi o progresie a grupului, iar acest lucru ne va ajuta la CM. Cu siguranţă că rezultatul din meciul cu Italia va depinde mult de pregătirea noastră din meciurile următoare, însă sper să facem o surpriză placută“, a completat pilierul Petrişor Toderasc. La rândul său, preşedintele George Straton a sintetizat aşteptările de la echipă. „Mă bucură faptul că în ultima vreme s-a creat o atmosferă foarte bună în cadrul formaţiei noastre, propice marilor nebunii. Obiectivul gândit de noi, locul trei în grupă, este greu de atins, însă nu imposibil“, a spus Straton.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version