16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, trezită la realitate

Universitatea, trezită la realitate

Liga I

Universitatea – CFR Cluj  1-3
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 20.000.
Au marcat: D. Stoica ’31 / Trică ’3, Didi ’50, ’59.
Universitatea: Bornescu – Ciucă, Mitchell, Rose – Dănănae, D. Stoica, Prepeliţă, Wobay (’77, Săceanu) – Fl. Costea, Tănasă (’37, Stoianof), Dina (’62, Luţu). Antrenor: Florin Cioroianu.
CFR Cluj: Stăncioiu – Tony, Cadu, Sandberg, Panin – Semedo (’66, Anca), G. Mureşan, Leao, Trică (’73, M. Jose), Culio (’87, P. Oliveira) – Didi. Antrenor: Ioan Andone.
Cartonaşe galbene: Săceanu / Trică, Anca, Sandberg.
Au arbitrat: Al. Deaconu – M. Savaniu, D. Demetrescu.

Atât Universitatea, cât şi CFR Cluj au intrat motivate pe teren, dorinţa de victorie citindu-se uşor pe chipurile celor 22 de „actori“, care au jucat deschis încă din primele secvenţe ale jocului. Şi asta s-a văzut încă din minutul 3, când Eugen Trică, fostul jucător al Ştiinţei,  a deschis scorul pentru clujeni, cu un şut de la 25 de metri, imparabil. Aruncându-se în atac, juveţii putea primi o nouă lovitură de la acelaşi Trică, Bornescu reuşind în ultimul moment să respingă în corner (’7).
După mai multe tentative  de a restabili egalitatea (D. Stoica ’9, Costea ’25, ’30), alb-albaştrii au adus bucuria în tribune prin Dorel Stoica. Liderul Ştiinţei a profitat de o bâlbâială a defensivei clujenilor şi a reluat din şase metri pentru 1-1 (’31). După golul craiovean, ritmul partidei a crescut, oaspeţii trecându-şi în cont alte două mari ocazii (Trică ’34, Didi ’40), în timp ce elevii lui Florin Cioroianu, care au terminat prima repriză în atac, au irosit două oportunităţi de a marca, prin Tănasă (’37) şi Dorel Stoica.

Clujenii au redus juveţii la tăcere

La fel ca la începutul primei părţi a întâlnirii, „ceferiştii“ au avut un debut de repriză secundă fulminant, Didi înscriind cu o reluare din mijlocul careului, după ce Semedo nu reuşise să-l învingă pe Bornescu din doar câţiva metri (’50). Dorel Stoica a încercat să dreagă „busuiocul“ cu un şut de la 25 de metri, puţin peste poartă (’53), Clujul replicând cu gol, prin acelaşi Didi, care a reluat cu capul, din plonjon, sub bara porţii lui Bornescu o centrare venită din partea stângă de la Culio. Profitând de căderea psihică a alb-albaştrilor, oaspeţii au controlat mijlocul terenului şi au continuat asaltul la poarta olteană, dar, din fericire, Panin (’62) şi Didi (’68) nu au nimerit ţinta.
În ciuda efortului depus în finalul meciului, alb-albaştrii nu au mai reuşit să se apropie periculos de poarta lui Stăncioiu şi au pierdut trei puncte mari, spre dezamăgirea miilor de suporteri din tribune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

67 COMENTARII