5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie alb-albastră cu orice preţ!

Victorie alb-albastră cu orice preţ!

Oltenii lui Cioroianu susţin în această seară un examen dificil în faţa ceferiştilor de la Cluj, echipă care ţinteşte Liga Campionilor.

În această seară, stadionul „Ion Oblemenco“ găzduieşte o întâlnire de grad zero, între două echipe din provincie care au anunţat că în acest sezon se vor lua la trântă cu granzii din Capitală, partida anunţându-se de foc, având în vedere obiectivele celor două cluburi: CFR Cluj ţinteşte locurile 1-2, iar Ştiinţa un loc de cupele europene. Gabriel Boldici, antrenorul cu portarii al echipei naţionale, a declarat ieri pentru GdS: „Este un meci greu pentru ambele formaţii, dar cred şi sper că ai noştri olteni se vor mobiliza exemplar şi vor câştiga. Pe ce mă bazez? Universitatea este mai omogenă decât echipa străinilor de la CFR Cluj, iar pe «Ion Oblemenco» oltenii vor beneficia şi de aportul suporterilor. Ar trebui ca fostul «Central» să fie duminică plin, iar atmosfera din tribune să fie cel puţin la fel cu ce a fost la meciul cu Farul. Ei, dacă ar fi şi scorul de atunci, ce sărbătoare ar fi în Bănie…!“.

Trei dintre cei patru fotbalişti anunţaţi incerţi, Tănasă, Costea I şi Rose, vor fi, după toate probabilităţile, titulari astăzi, doar Baird fiind nerefăcut.

 

Derbi al campionatului

 

Mădălin Ciucă, unul dintre titularii de astăzi ai Universităţii, a opinat că meciul de astăzi cu CFR Cluj este un derbi al campionatului, afirmaţie care ar putea, într-un fel, să-i surprindă pe suporterii vechi ai oltenilor. Pe când Ştiinţa se bătea prin Europa cu Fiorentina, Bordeaux, Kaiserslautern şi Benfica, formaţia CFR Cluj se lupta cu Victoria Carei şi Minerul Ştei pentru promovarea în Divizia B, iar acum se află în Cupa UEFA. Care-i miracolul de la Cluj? Marcel Popescu, fostul preşedinte al Universităţii din 1991, când oltenii au cucerit eventul, este acum un apropiat al grupării clujene. „Craiova, deschizătoare de drumuri pentru echipele româneşti în Europa fotbalistică, a ajuns în sferturile şi apoi în semifinalele cupelor europene, iar în ’91 a adus ultimul titlu al provinciei. A fost un miracol, dar care s-a stins în ultimii ani, rămânând doar brandul Universitatea. Putem vorbi acum de alt miracol în provincie, CFR Cluj. Argumente? Investiţii masive, profesionalism, seriozitate, mentalitate ardeleană. În 2002, CFR era în Divizia C, iar acum este în cupele europene! Într-un cuvânt, vorbă puţină şi fapte multe“, a spus fostul preşedinte al Ştiinţei. Delegaţia clujeană a sosit ieri, cu avionul, la Craiova, cazându-se la hotelul „Bavaria“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII