22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova sau Castellon, unde bate gongul?

Craiova sau Castellon, unde bate gongul?

Meciul pentru titlul european, anunţat iniţial de Rudel Obreja pentru Bănie, este sub semnul întrebării, existând şi varianta disputării sale în Spania.

Federaţia Română de Box a câştigat dreptul de organizare a meciului pentru titlul european (EBU-EU) la categoria cocoş (53,525 kg) dintre craioveanul Sorin Tănasie şi spaniolul Karim Quibir Lopez, un eveniment de prim rang pentru boxul românesc. După 1989, un singur boxer român a mai luptat pentru titlul european: Mihăiţă Mutu, învins la puncte de spaniolul Diaz Melez în 2006.

Adversarul de acum al lui Tănasie, ibericul Karim Quibir Lopez, are 31 de ani şi a cucerit titlul european în martie anul acesta, după o victorie în faţa francezului Jean Marie Codet. Spaniolul are în palmares 30 de victorii (21 prin KO), două înfrângeri şi un egal. Sorin „Pantera“ Tănasie, care a împlinit 27 de ani pe 8 iunie, are în palmares 13 victorii (din care şase prin KO) şi un egal. Învinşii lui Tănasie sunt: Marek Moticka (de trei ori, în 2004 şi 2005), Cristian Nicolae (de trei ori, în 2004, 2005 şi 2006), Gheorghe Ghiompirică (de două ori, în 2005), Nordine Barmou (de două ori, în 2006), Magoma Shabani (în 2006), Kakhaber Avetisian şi Adison Torres (în 2007); un egal cu Michael Jurek (în 2006).

În ultima dispută, de pe 16 iulie, de la Constanţa, „Pantera“ l-a învins la puncte pe argentinianul Torres, dar n-a convins, fiind o victorie destul de controversată. Prestaţia lui nu i-a mulţumit pe Rudel Obreja, preşedintele FRB, Fănel Trandafir, managerul lui Tănasie, şi antrenorul emerit Vasile Fîntînă, cel care îl pregăteşte pe Sorin din această primăvară. Tănasie a explicat: „Nu am putut pregăti aşa cum am vrut meciul cu Torres, un pugilist experimentat, cu peste 70 de partide la activ, pentru că vreau să ajung în vârf peste două luni, la întâlnirea cu spaniolul Karim Quibir Lopez“.

Meciul pentru titlul european, pe 28 septembrie

 

După negocieri între Rudel Obreja şi managerul spaniolului, preşedintele FRB a anunţat iniţial că meciul pentru titlul european (EBU-EU) se va disputa în România, cel mai probabil la Craiova, în partea a doua a lunii septembrie. Zilele trecute însă, Obreja a precizat: „Din cauză că Bănia nu are o sală corespunzătoare disputării unui meci de anvergură, suntem în discuţii cu oficialităţile din Castellon pentru ca meciul dintre Tănasie şi Quibir să se desfăşoare în Spania. Discutăm această probabilitate şi cu sponsorii şi partenerii noştri, inclusiv cu o televiziune, urmând ca zilele acestea să se ia o decizie. Nu este însă exclusă varianta ca Tănasie să boxeze acasă, în România. Întâlnirea va avea loc probabil pe 28 septembrie“.

 

Tănasie a chiulit de la antrenamente

 

Despre Sorin Tănasie, Rudel Obreja a afirmat: „Sorin Tănasie m-a dezamăgit nu numai la ultima întâlnire, cea cu Torres, ci mai de mult. Mi-a promis însă că la meciul pentru titlul european o să se prezinte altfel. Eu încă îi dau credit“.

„Totul depinde de Sorin, el trebuie să fie conştient că un meci pentru titlul european EBU-EU trebuie pregătit cu foarte mare atenţie. Nu intru în detalii, dar Tănasie a tras chiulul de la pregătire, aproape o săptămână a lipsit nemotivat. De vinerea trecută (2 august), abia joia asta (9 august) s-a prezentat la antrenamente. Dacă mai lipseşte nemotivat, eu mă retrag, adică nu-l mai pregătesc. În această pauză, el a pierdut mult. Spaniolul Karim Quibir Lopez este un adversar redutabil. A boxat şi el cu Torres, l-a învins la puncte, la capătul unei întâlniri echilibrate. Adversarul lui Sorin este cetăţean spaniol, originar din fostele colonii spaniole, este de rasă galbenă“, a spus antrenorul lui Tănasie, Vasile Fîntînă. Contactat de GdS, Sorin Tănasie nu a răspuns la telefon.

 

Rudel Obreja vine la Primăria Craiova

 

Fănel Trandafir, managerul „Panterei“, a completat: „Tănasie a trecut zilele trecute printr-o perioadă critică. Întâlnirea cu spaniolul, indiferent că se va disputa la Craiova sau la Castellon, este meciul vieţii pentru el. Ar fi păcat ca din cauza anturajului să nu se pregătească bine. Îl avertizez să termine cu acest anturaj nesănătos! De joi a intrat în ritm normal de pregătire. Eu am investit în el, Rudel Obreja s-a implicat enorm pentru a-i organiza acest meci, iar Sorin crede că un meci de o asemenea încărcătură îl poate trata ca o întâlnire amicală“. Managerul lui Tănasie a mai spus că la începutul săptămânii viitoare este aşteptat în Bănie preşedintele FRB, Rudel Obreja, pentru a discuta cu primarul Băniei despre organizarea meciului Tănasie vs. Quibir la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS