Craiova sau Castellon, unde bate gongul?

Autori


Meciul pentru titlul european, anunţat iniţial de Rudel Obreja pentru Bănie, este sub semnul întrebării, existând şi varianta disputării sale în Spania.

Federaţia Română de Box a câştigat dreptul de organizare a meciului pentru titlul european (EBU-EU) la categoria cocoş (53,525 kg) dintre craioveanul Sorin Tănasie şi spaniolul Karim Quibir Lopez, un eveniment de prim rang pentru boxul românesc. După 1989, un singur boxer român a mai luptat pentru titlul european: Mihăiţă Mutu, învins la puncte de spaniolul Diaz Melez în 2006.

Adversarul de acum al lui Tănasie, ibericul Karim Quibir Lopez, are 31 de ani şi a cucerit titlul european în martie anul acesta, după o victorie în faţa francezului Jean Marie Codet. Spaniolul are în palmares 30 de victorii (21 prin KO), două înfrângeri şi un egal. Sorin „Pantera“ Tănasie, care a împlinit 27 de ani pe 8 iunie, are în palmares 13 victorii (din care şase prin KO) şi un egal. Învinşii lui Tănasie sunt: Marek Moticka (de trei ori, în 2004 şi 2005), Cristian Nicolae (de trei ori, în 2004, 2005 şi 2006), Gheorghe Ghiompirică (de două ori, în 2005), Nordine Barmou (de două ori, în 2006), Magoma Shabani (în 2006), Kakhaber Avetisian şi Adison Torres (în 2007); un egal cu Michael Jurek (în 2006).

În ultima dispută, de pe 16 iulie, de la Constanţa, „Pantera“ l-a învins la puncte pe argentinianul Torres, dar n-a convins, fiind o victorie destul de controversată. Prestaţia lui nu i-a mulţumit pe Rudel Obreja, preşedintele FRB, Fănel Trandafir, managerul lui Tănasie, şi antrenorul emerit Vasile Fîntînă, cel care îl pregăteşte pe Sorin din această primăvară. Tănasie a explicat: „Nu am putut pregăti aşa cum am vrut meciul cu Torres, un pugilist experimentat, cu peste 70 de partide la activ, pentru că vreau să ajung în vârf peste două luni, la întâlnirea cu spaniolul Karim Quibir Lopez“.

Meciul pentru titlul european, pe 28 septembrie

 

După negocieri între Rudel Obreja şi managerul spaniolului, preşedintele FRB a anunţat iniţial că meciul pentru titlul european (EBU-EU) se va disputa în România, cel mai probabil la Craiova, în partea a doua a lunii septembrie. Zilele trecute însă, Obreja a precizat: „Din cauză că Bănia nu are o sală corespunzătoare disputării unui meci de anvergură, suntem în discuţii cu oficialităţile din Castellon pentru ca meciul dintre Tănasie şi Quibir să se desfăşoare în Spania. Discutăm această probabilitate şi cu sponsorii şi partenerii noştri, inclusiv cu o televiziune, urmând ca zilele acestea să se ia o decizie. Nu este însă exclusă varianta ca Tănasie să boxeze acasă, în România. Întâlnirea va avea loc probabil pe 28 septembrie“.

 

Tănasie a chiulit de la antrenamente


 

Despre Sorin Tănasie, Rudel Obreja a afirmat: „Sorin Tănasie m-a dezamăgit nu numai la ultima întâlnire, cea cu Torres, ci mai de mult. Mi-a promis însă că la meciul pentru titlul european o să se prezinte altfel. Eu încă îi dau credit“.

„Totul depinde de Sorin, el trebuie să fie conştient că un meci pentru titlul european EBU-EU trebuie pregătit cu foarte mare atenţie. Nu intru în detalii, dar Tănasie a tras chiulul de la pregătire, aproape o săptămână a lipsit nemotivat. De vinerea trecută (2 august), abia joia asta (9 august) s-a prezentat la antrenamente. Dacă mai lipseşte nemotivat, eu mă retrag, adică nu-l mai pregătesc. În această pauză, el a pierdut mult. Spaniolul Karim Quibir Lopez este un adversar redutabil. A boxat şi el cu Torres, l-a învins la puncte, la capătul unei întâlniri echilibrate. Adversarul lui Sorin este cetăţean spaniol, originar din fostele colonii spaniole, este de rasă galbenă“, a spus antrenorul lui Tănasie, Vasile Fîntînă. Contactat de GdS, Sorin Tănasie nu a răspuns la telefon.

 

Rudel Obreja vine la Primăria Craiova

 

Fănel Trandafir, managerul „Panterei“, a completat: „Tănasie a trecut zilele trecute printr-o perioadă critică. Întâlnirea cu spaniolul, indiferent că se va disputa la Craiova sau la Castellon, este meciul vieţii pentru el. Ar fi păcat ca din cauza anturajului să nu se pregătească bine. Îl avertizez să termine cu acest anturaj nesănătos! De joi a intrat în ritm normal de pregătire. Eu am investit în el, Rudel Obreja s-a implicat enorm pentru a-i organiza acest meci, iar Sorin crede că un meci de o asemenea încărcătură îl poate trata ca o întâlnire amicală“. Managerul lui Tănasie a mai spus că la începutul săptămânii viitoare este aşteptat în Bănie preşedintele FRB, Rudel Obreja, pentru a discuta cu primarul Băniei despre organizarea meciului Tănasie vs. Quibir la Craiova.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 12 august 2007

Actualitate

» Universitatea Craiova – CFR Cluj: 1 – 3
» Report la Loto 6 din 49
» Scurte ştiri
» Artă textilă pentru prima dată la Craiova
» Folclor spaniol în Bănie
» Dolj: 15 autoturisme avariate şi 20 de acoperişuri distruse de grindină
» Dolj: 25 de localităţi au rămas fără curent electric
» Olt: Gospodării şi drumuri inundate
» Grevă în spitalele din Fâşia Gaza
» Irak: Patru soldaţi americani ucişi de o explozie
» Dolj: A încercat să ocolească punctul de trecere
» Secţie de Jandarmerie inaugurată la Strehaia
» Dolj: Bărbat reţinut şi cercetat pentru omor
» Dolj: Prins în flagrant la furat din casa de bani
» Dolj: Minora de 16 ani, plecată de la domiciliu în urmă cu 10 zile, a fost găsită

Local

» Poveştile, o problemă pentru părinţi
» Regimul alimentar al viitoarelor mămici
» Măştile cosmetice, un beneficiu pentru ten
» Evitaţi conflictele din casă
» Mângâiaţi-o aşa cum îi place
» Subiecte de conversaţie pentru prima întâlnire
» Cocteiluri ce le înnebunesc pe femei
» A citi, a reciti
» Cavalerii olteni
» Santana şi Andy Garcia, pe albumul Gloriei Estefan
» Natalie Portman, Albă ca Zăpada în manieră Kung-Fu
» Gisele Bundchen, mană cerească pentru Wall Street
» Scurte ştiri
» Pisica-vedetă
» Nicoleta Drăgan a făcut pe dădaca
» Parisul a aflat cum bate o Inimă de ţigan

Sport

» Violeţii, violenţi!
» Victorie alb-albastră cu orice preţ!
» Holyfield va lupta pentru titlul mondial
» Pugilişti cubanezi, arestaţi
» Craiova sau Castellon, unde bate gongul?
» Alonso, prins cu uşa la McLaren-Mercedes
» Stepanek şi Federer, primii semifinalişti
» Florin Mironcic a acces în finală
» Olaru are culoar favorabil
» Călugăru, campionul din Bănie
» Corpodean şi Tudor,
» Juan nu vrea să fie comparat cu Chivu
» Craiova, scoasă din cursă

Sanatate

» Medicina la zi
» Alimentele care vă revigorează

Magazin

» Reţetă pentru un bebe mofturos
» Colţul gospodinei
» Masa de duminică
» Praga, capitala magică

Top