22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcencele nu au timp de respiro

Vâlcencele nu au timp de respiro

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat în ultima perioadă a pregătirilor, înainte de startul ediţiei 2007-2008 a Ligii Naţionale. Elevele lui Tadici şi Sevişteanu au plecat ieri spre Zalău, unde participă la un turneu amical, alături de formaţia locală, HC Baia Mare şi  Tomis Constanţa. Imediat după meciurile din Sălaj, chimistele fac joncţiunea cu restul jucătoarelor convocate la echipa naţională şi pleacă în Ungaria, la Gyor, pentru tradiţionala Cupă Panonia, pentru care se vor mai bate naţionala gazdelor, Polonia şi campioana mondială en-titre, Rusia. La această acţiune sunt aşteptate şi Gogârlă, Brădeanu şi Amariei, Tadici fiind sceptic doar în privinţa ultimei: „Eu sper să vină şi Carmen, dar am înţeles că are diverse probleme. Gogârlă şi Brădeanu vin sigur, sunt convocate“.
După Cupa Panonia, vâlcencele vor rămâne în Ungaria, dar la Debrecen, la un ultim turneu amical, alături de formaţia locală, de campioana cehiei şi de Krim Ljubljana, fosta echipă a Luminiţei Huţupan. Campioanele se întorc la Râmnicu Vâlcea pe 26 august, iar în prima zi a lunii viitoare încep campionatul cu deplasarea de la Sfântu Gheorghe.

Tadici caută un centru
şi un inter dreapta

Accidentarea Steluţei Luca a dat peste cap planurile campioanei României. Conducerea grupării din Zăvoi caută, pe ultima sută de metri, un inter dreapta şi un coordonator de joc, care să o suplinească pe Roxana Gatzel. Aceasta va reveni pe teren abia în luna ianuarie a anului viitor. La Oltchim se va întoarce Georgiana Coadălată, căreia îi expiră împrumutul la HC Zalău.
Antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici, nu a renunţat la luptă pe cazul Talidei Tolnai, jucătoare suspendată de FRH pentru opt luni, pentru dublă semnătură. „Talida nu trebuia să semneze. A fost ademenită şi a greşit. Federaţia noastră e mai catolică decât Papa şi i-a dat opt luni suspendare şi pedeapsă maximă, în timp ce Gatzel, pentru un caz mai grav, a luat o jumătate de an. Ce să faci dacă în Comisia de Disciplină votează oameni care nu au de-a face cu handbalul? Tolnai şi-a prelungit contractul cu Zalăul, bazându-se pe promisiunea că angajamentul pe care-l semnase cu Rulmentul va fi rupt. A primit şi ea locuinţă în Zalău, plus 70 de milioane de lei vechi pentru amenajare şi de-asta a semnat. Oricum, această fată şi-a rupt picioarele pentru naţională, într-un meci cu Turcia, a ratat mondialul, o rentă viageră şi un miliard prime, iar de la asigurări a primit zero bani“, a spus Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS