21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Se poate!

Universitatea revine acasă cu gândul la o revanşă în faţa suporterilor, meciul de mâine cu CFR Cluj fiind supus unei presiuni deosebite în ambele tabere.

Campionatul 2004/2005 a fost, într-un fel, istoric pentru cele două echipe care se întâlnesc mâine pe „Ion Oblemenco“: în 2005, la Craiova, după 41 de ani, steagul Universităţii a fost coborât în bernă, în timp ce clujenii de la CFR au jucat (în 2004/2005) în prima ligă după o absenţă de 29 de ani. Pentru ambele echipe a început o nouă eră. Acum, în 2007, CFR joacă în Cupa UEFA, iar Universitatea speră să se califice în ediţia viitoare a cupelor europene, ceea ce presupune din partea oltenilor altă abordare a acestui campionat.
Chiar dacă partida de mâine contează pentru etapa a treia a campionatului, un eşec al gazdelor sau al oaspeţilor ar avea consecinţe negative pentru oricare dintre cele două echipe, atât Universitatea, cât şi CFR Cluj având obiective clare pentru acest sezon încrâncenat.
Craiova revine acasă după un eşec surprinzător la Iaşi, iar oltenii sunt condamnaţi să câştige. Gazdele nu pot însă alinia cel mai bun unsprezece, astfel încât în meciul cu CFR Cluj, gruparea cu cele mai mari investiţii în această vară, jucătorii şi antrenorul Florin Cioroianu au o misiune destul de grea. Cioroianu, care ştie preţul succesului la Craiova, a aflat însă şi faptul că finanţatorul Ştiinţei este adeptul „maşinii“ de tocat antrenori!

Balaci refuză egalul

Autorul golului de la Iaşi, Mădălin Ciucă, a afirmat despre întâlnirea cu Clujul lui Andone: „Trebuie să ne revanşăm în faţa suporterilor. Va fi un derbi al campionatului. CFR are mulţi jucători buni, dar şi noi avem. Dorim să câştigăm“.
La Iaşi, oltenii au jucat, pentru prima oară în istoria clubului, în negru, deoarece şi culorile gazdelor sunt alb-albastre. Mâine, Ştiinţa va evolua în tradiţionalele culori alb-albastre, cele victorioase! Ilie Balaci, care a ghicit scorul din meciul cu Farul, a pronosticat şi rezultatul cu CFR Cluj: „Mă mulţumesc şi cu 2-0. Oricum, refuz egalul, cred că vom câştiga. CFR este o echipă foarte bună, dar care poate fi bătută nu cu prea mare greutate“.
Şi oaspeţii sunt încrezători în perspectiva acestei partide de pe fostul „Central“, în ultimele zile toţi oficialii, antrenorul principal şi câţiva jucători, printre care şi olteanul de la Teasc, Eugen Trică, făcând declaraţii „războinice“: „Venim să luăm puncte de la Craiova“ (Andone), „Suntem condamnaţi să câştigăm cu Universitatea“ (Trică), „Avem multe atuuri în plus faţă de craioveni, chiar dacă ei au ambiţia să ne bată“ (Iuliu Mureşan, preşedintele de la CFR Cluj).
Cîrţu: „Oltenii să mănânce pământul!“

Rezultatul acestei întâlniri este dificil de anticipat. Rodion Cămătaru a spus că oltenii ar putea să-i surprindă pe ardeleni pe contraatac, mai ales că „haita“ străinilor de la Cluj probabil că din primul minut se va arunca spre poarta lui Bornescu. Cum să joace Ştiinţa? O spune Sorin Cîrţu: „Dacă ar fi să le dau un sfat jucătorilor, le-aş spune să pregătească meciul ca pe unul cu Steaua sau Dinamo, adică să mănânce pământul!“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII