3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, fără experienţă

Universitatea, fără experienţă

Fosta glorie a Craiovei Maxima susţine că actuala echipă nu este călită pentru marile bătălii.

După „Minunea blondă“, a venit rândul lui Rodion Cămătaru să vină pe chat-ul Gazetei de Sud pentru a dialoga cu fanii Ştiinţei despre fotbal. Component al Craiovei Maxima, Cămătaru a lăudat mutarea finanţatorului Ştiinţei de a-l înregimenta pe Balaci, dar a fost rezervat atunci când a fost întrebat despre posibilitatea ca Universitatea să ajungă în Liga Campionilor. Fosta glorie a Universităţii, care este de curând observator la Liga I, a admis că rezultatul meciului cu CFR Cluj este greu de pronosticat, dar este convins că alb-albaştrii îşi pot surprinde adversarul pe contraatac.

Obiectivele echipei

Consider că e mult mai omogenă şi mai puternică decât în sezonul trecut, dar este prematur să se vorbească acum de cupele europene. Pentru cupele europene se bat granzii din Capitală, Dinamo, Steaua şi Rapid, având bugete mari şi întărindu-se cu jucători valoroşi, plus câteva echipe din provincie, cum ar fi CFR Cluj şi Poli Timişoara. Craiova poate termina pe undeva pe la mijlocul clasamentului. Ca să atace cupele europene cu actuala echipă, este nevoie de timp deoarece actualii componenţi nu au experienţă. Şi noi am fost foarte tineri, ne-a trebuit vreo patru – cinci ani pentru a putea ataca anumite obiective.

Actualii jucători

De la Craiova îmi plac Dorel Stoica – dă siguranţă apărării şi Bornescu – e un foarte bun portar. Sunt jucători tineri, de perspectivă. Rămâne de văzut în cât timp se vor maturiza. Florin Costea este un jucător de viitor. Nu putem să vorbim de un lider cum a fost pe vremea noastră Balaci. E o formaţie tânără, încă nu şi-a creat un lider care să poată trage şi echipa după el. Luţu a fost un mare jucător, dar, din păcate, nu a avut o stabilitate în evoluţie, în sensul de a juca într-un loc mai mulţi ani. El încă are resurse să ajute această echipă, mai ales în meciurile de acasă, fiind un jucător care face diferenţa, cu priză la public. Eu sunt adeptul jucătorilor autohtoni, pentru că aduc beneficii clubului. Se poate completa cu jucători străini, dar de valoare. Valoarea lor să fie peste cea a jucătorilor pe care îi ai aici. Mie nu mi se pare un mare jucător Wobay. E un fotbalist normal. Joacă doar atunci când are mingea. Eu aş spune că Dina este mai bun ca valoare decât Wobay.

Conducerea Ştiinţei

Nu pot să comentez componenţa şi valoarea staff-ului. Rezultatele sunt cele care vor califica nu numai conducerea şi finanţatorul, ci şi jucătorul. Se va vedea în timp dacă aceste investiţii şi-au atins scopul. Eu nu am mai venit la meciuri de vreo trei ani, pentru că un om mă tot atacă prin diferite publicaţii centrale sau private. Am considerat că nu pot deocamdată veni la un meci al Universităţii. Dar asta nu înseamnă că nu le văd la televizor. Nu poţi să interzici accesul la informaţii, în primul rând, presei şi nici jucătorilor să comunice cu presa. Ar fi o mare greşeală, presa are o putere foarte mare. Conflicte nu am cu Mititelu, ci doar litigii. Dar nu pe teme de fotbal. Pentru Mititelu, duşmani sunt toţi cei care nu-i satisfac poftele. Legat de Balaci, consider că prin aducerea lui clubul a dat o lovitură de imagine pentru că a fost cel mai iubit fotbalist din Craiova. Suntem în relaţii bune, ne întâlnim, chiar mai discutam şi despre ceea ce încearcă el să facă.

Universitatea de altădată

Ca oameni, am foarte mult respect pentru regretaţii Constantin Oţet, care mi-a fost antrenor, şi Nelu Oblemenco, care mi-a fost model şi apoi antrenor. Craiova este în primul rând un brand ce se va menţine în timp. Este un nume care va fi şi în viitor respectat. Universitatea este o echipă iubită în Craiova, în Oltenia, în toată România. Dacă m-aş întoarce în timp, aş vrea să rejoc meciul cu Benfica din semifinale. Şi să mai scap o dată singur cu Bento, să fac 2-0 şi cu golul acesta am fi fost în finală. Eu cred că este posibil să mai vedem Benfica, dacă facem o comparaţie cu ce au făcut cei de la CFR în trei ani. La Craiova, din păcate, se face întotdeauna analogie cu echipa care a fost. Este o mare greşeală.

Dinamo Bucureşti

Dinamo e o echipă pe la care am trecut. Face parte şi ea din viaţa mea, dar nu ca Universitatea. Aceasta este echipa care m-a format ca jucător şi ca om, dar port respect şi celor de la Dinamo. Universitatea poate să învingă Dinamo, în fotbal, orice este posibil. Dar pentru a avea valoare, trebuie să ai continuitate şi constanţă în rezultate. Nu îl consider pe Gică trădător. În viaţă, ca la orice serviciu, ai nevoie şi de schimbare. Nu sunt de acord cu judecata suporterilor. Nu ştiu ce ofertă a existat la vremea respectivă, dar trebuie să ne aducem aminte ce a făcut Gică Popescu pentru Craiova. Numai financiar, acest club a trăit câţiva ani din banii de pe transferul lui.

Stoica şi Cioroianu

Nu e normal ce se întâmplă cu Fane Stoica. Trăind într-o perioadă în care banii sunt pe primul plan, trebuia ca în contract să fie stipulat un angajament cu echipa mare. Astfel nu îl mai putea retrograda. E şi greşeala lui. Toţi „patronii“ folosesc aceste tertipuri în contracte pentru a-i forţa să renunţe. Nu ştiu cu cine va juca Florin Cioroianu cu CFR. Cred că vom fi mulţumiţi şi cu un punct, dar toate cele trei variante sunt posibile. Clujul va veni să joace la victorie, ceea ce înseamnă că se vor descoperi. Eu îl cunosc pe Florin Cioroianu, e un antrenor bun, tăcut, dar priceput. Ca dovadă, a avut şi rezultate. Dacă va avea insuccese multe, şi lui Cioroianu i se poate pregăti plecarea.

Puterea banilor

Eu sunt consilier local şi vă spun că primăria nu are un buget atât de mare. Au fost alte priorităţi în acest oraş, mă refer la centru şi la alte investiţii. S-a făcut un referendum în care fotbalul a ocupat un loc în „subsolul clasamentului“. Eu sunt de părere că o echipă de fotbal nu o poate susţine o singură persoană. Sunt echipe cu mulţi sponsori, acţionari. Când spui „echipa mea“ e foarte greu să mai vină alţii lângă tine. Greu de spus când va obţine Universitatea performanţe, mai ales în perspectiva a ceea ce se întâmplă în fotbal în România. Granzii au o putere economică foarte mare. Deocamdată sunt pesimist în ceea ce priveşte ajungerea în semifinale sau ceva de acest gen în cupele europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII