10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim rămâne invincibilă

Oltchim rămâne invincibilă

Handbal – Supercupa României

Oltchim                28  (13)
Rulmentul           24  (14)
Sala Sporturilor
„Concordia“ Chiajna, spectatori: 700.
Oltchim: Huţupan, Tamaş – Maier (7), Gâlcă (4), Meiroşu (4), Elisei (4), Beşe (3), Vădineanu (3), Gheorghe (2), Ivan (1), Lecuşanu, Manea. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Rulmentul: Spirova, Crăcană, Munteanu – Gogârlă (6), Sârbu (4), Bodârlău (4), Sun Hee (3), Damian (2), Sousa (2), Şorodoc (1), Gâscă (1), Zavragiu (1), Seifer. Antrenor: Mariana Târcă.
Au arbitrat: I. Manea, R. Iliescu.

Elevele lui Gheorghe Tadici au obţinut a patra victorie consecutivă contra Rulmentului Braşov şi a 30-a din campionatul intern.

După ce a câştigat tot ce se putea câştiga în campionatul trecut (titlul naţional, Cupa României, Cupa Cupelor), Oltchim Râmnicu Vâlcea a debutat în noul sezon cum nu se putea mai bine, cu un succes contra rivalei sale, Rulmentul Braşov. „Galacticele“ antrenate de Gheorghe Tadici        s-au impus cu ceva emoţii în Supercupa României, contra Rulmentului Braşov, cu scorul de 28-24 (13-14), şi au bifat al patrulea succes consecutiv în faţa ardelencelor şi al 30-lea din întrecerile interne.
Oficialii grupării Oltchim Râmnicu Vâlcea au anunţat încă de miercuri dimineaţă că ar putea să boicoteze Supercupa României, în cazul în care Rulmentul le va folosi pe rusoaica Spirova şi pe Simona Gogârlă, ambele netransferate „cu acte“ la vicecampioana României. Cum Mariana Târcă a decis să mizeze pe ele, au urmat parlamentări mai bine de 20 de minute. Verdictul l-a dat directorul de la CS Oltchim, Constantin Roibu: „Vorbiţi între voi şi dacă fetele vor să joace, să joace. Dacă nu, ieşiţi de pe teren“. Chimistele s-au strâns la mijlocul terenului, împreună cu antrenorul Tadici şi Luminiţa Huţupan, şi au anunţat rezultatul discuţiilor: „Jucăm, le batem şi aşa“.

Echilibru, răsturnări de scor, victorie chimistă

Fără Luca şi Gatzel, ambele accidentate, Tadici a improvizat. A trimis-o în centru pe Lecuşanu, dar „jucăria“ nu a mers aşa cum se aştepta tehnicianul Oltchimului. Nici Luminiţei Huţupan nu prea i-a ieşit mare lucru în poartă şi Rulmentul a reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj, scorul fiind 3-6 în minutul 12. Chimistele au revenit rapid, au marcat de patru ori consecutiv şi au preluat conducerea, forţând-o pe Mariana Târcă să ceară primul timp de odihnă. Tadici a luat măsuri speciale la cea mai periculoasă piesă a rulmentistelor, Simona Gogârlă, şi Oltchim s-a distanţat, 11-8, în minutul 23, dând impresia că va intra la cabine cu un avantaj mulţumitor. Rulmentul a revenit din nou şi pauza le-a găsit în avantaj minim pe vicecampioane, scor 14-13.
Ostilităţile au decurs asemănător şi în mitanul secund, atunci când, în inferioritate numerică, braşovencele au refăcut diferenţa de trei goluri, 16-19, lăsând impresia că pot furniza surpriza. Din acel moment, elevele lui Tadici şi-au respectat blazonul de campioane, au marcat de şase ori consecutiv, scorul devenind 22-20, în timp ce elevele Marianei Târcă au căzut fizic şi nu au mai contat în joc. Tadici a fost inspirat, a aruncat-o în luptă pe tânăra Clara Vădineanu, care şi-a făcut datoria atât în apărare, cât şi în atac, şi Oltchim s-a distanţat decisiv. În final a fost 28-24 şi oltencele şi-au trecut în cont primul trofeu al sezonului: Supercupa României.
Organizatorii au desemnat-o pe Ramona Maier Farcău MVP-ul Supercupei României la handbal feminin. Vitezista chimistă a fost şi golghetera meciului, cu şapte reuşite, devansând-o cu un gol pe braşoveanca Simona Gogârlă. Chimistele s-au manifestat în stilul caracteristic la finalul meciului, făcând hora bucuriei, apoi plonjând pe parchetul sălii din Chiajna.

Luca, în tribună

Căpitanul naţionalei de handbal feminin, Steluţa Luca, a urmărit meciul din tribuna oficială, alături de managerul Roibu. La finalul partidei, Steluţa fost strigată de Luminiţa Huţupan şi invitată pe teren pentru a sărbători alături de colegele sale. Luca va urma timp de trei zile un tratament special în Austria, la Viena, perioadă după care medicii vor decide dacă trebuie sau nu operată. În aceste condiţii, Oltchim Râmnicu Vâlcea este în căutarea unui inter dreapta, post pe care nu este concurenţă. „Am descoperit un tratament special pentru accidentarea Steluţei. Ideea este că poate da roade în numai trei zile. Sper să se facă bine, pentru că avem mare nevoie de ea şi la naţională, şi la club“, a spus Gheorghe Tadici.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS