12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVintilescu, păcălit de chinezi

Vintilescu, păcălit de chinezi

Atacantul gorjean a refuzat să semneze un contract care prevedea altă sumă decât cea stabilită iniţial.

Săptămâna trecută, atacantul Sorin Vintilescu de la Pandurii Târgu Jiu fusese anunţat ca şi transferat la formaţia chineză Qingdao Zhongneng, fotbalistul urmând să încaseze 40.000 de euro în primele şase luni de contract.
Şi-a făcut bagajele şi a pornit în călătorie spre Asia, ajungând cu bine la destinaţie. Toate bune şi frumoase până în momentul semnării actelor.
„Chinezii i-au promis o sumă, iar când i-au pus contractul în faţă, jucătorul a sesizat că este vorba de alta, mai mică decât s-a discutat iniţial. S-a supărat, s-a urcat în avion, iar acum îl aşteptăm la Târgu Jiu“, a dezvăluit antrenorul Eugen Neagoe. Oficialii gorjeni fuseseră de acord să-l lase pe Vintilescu să plece fără nici un fel de pretenţie, considerând că jucătorul şi-a făcut datoria faţă de Pandurii, dar şi pentru că în ofensivă concurenţa este destul de mare.

Debut convingător al lui Rusu

Concurenţă este şi pe celelalte posturi la Pandurii, dar antrenorul Eugen Neagoe preferă să dea o şansă fiecărui jucător. În etapa a doua, cu Oţelul, a fost rândul lui Adrian Rusu să îmbrace tricoul echipei gorjene pentru prima dată în acest sezon.
Ex-rapidistul Rusu l-a înlocuit cu succes pe Alin Rus în centrul defensivei, jocul acestuia fiind apreciat de „Geană“. „Spre bucuria noastră, Adrian Rusu a făcut un meci foarte bun. A fost primul lui meci la Pandurii şi
ne-a demonstrat că nu ne-am înşelat în privinţa lui“, a spus Neagoe. Patru dintre titularii de la Cluj nu au mai avut loc în primul unsprezece cu Oţelul, Neagoe găsind resurse de succes pe banca de rezerve, dovadă că are la dispoziţie un lot echilibrat.
 „Nu este vorba de valoare la jucătorii pe care i-am introdus astăzi de la început. Cei cu care am început jocul de la Cluj au rămas pe bancă nu pentru că nu ar avea valoare. Toţi sunt jucători valoroşi“, a mai tehnicianul gorjenilor.

„Costel“, la naţională

Fundaşul ivorian Constant Djapka a fost convocat la naţionala Coastei de Fildeş, convocarea acestuia sosind deja pe adresa clubului oltean.
„Federaţia din Coasta de Fildeş ne-a trimis un fax de convocare a jucătorului Constant Djapka pentru 15 august, pentru a pregăti jocul din 22 august, cu Senegal, de la Abidjan. El este convocat la lotul olimpic al Costei de Fildeş şi va pleca imediat după meciul cu Universitatea Craiova, pentru că ne dorim ca el să joace această partidă“, a declarat secretarul general al Pandurilor, Daniel Băloi. Fundaşul Constant Djapka a fost transferat la Pandurii în această vară de la echipa Songdal din liga secundă norvegiană.
Fotbalistul a reuşit să se remarce în cele două partide oficiale jucate în tricoul echipei antrenate de Eugen Neagoe printr-un gol dat în jocul din prima etapă, de la Cluj, şi printr-o prestaţie bună şi în meciul cu Oţelul Galaţi, din etapa a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS