9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConflict între piloţii de la McLaren

Conflict între piloţii de la McLaren

Cei doi driveri ai scuderiei britanico-germane s-au „sabotat“ reciproc în calificările de la Hungaroring.

Pilotul britanic Lewis Hamilton a declarat că şi-a cerut scuze după incidentul din calificările de la Hungaroring, când a refuzat să urmeze instrucţiunile echipei sale, McLaren-Mercedes, fapt ce a dus, după o lungă polemică, la retrogradarea coechipierului său, Fernando Alonso, pe locul şase al grilei de start.
FIA a decis, după calificările de sâmbătă, ca Fernando Alonso să fie retrogradat din pole-position pe locul şase pe grila de start şi ca McLaren-Mercedes să nu primească nici un punct la GP-ul Ungariei, indiferent de rezultatele piloţilor săi, deoarece s-a considerat că spaniolul l-a blocat intenţionat la standuri pe britanic, perturbând finalul şedinţei de calificări. Alonso a procedat astfel după ce Hamilton a refuzat să urmeze instrucţiunile de a-l lăsa pe campionul mondial să plece primul la a treia fază a calificărilor.
Hamilton a declarat că îl respectă la fel de mult pe Alonso. „Când creşti şi întâlneşti pe cineva care a reuşit ceea ce tu visezi, trebuie să dai dovadă de respect. Am văzut ce a făcut în ultimii ani şi l-am admirat, iar acest lucru nu s-a schimbat. Se pare că nu mai vrea să îmi vorbească, nu ştiu dacă este vreo problemă. Am vorbit cu întreaga echipă şi mi-am cerut scuze. Sunt gata să vorbesc cu el“, a spus pilotul britanic.

Hamilton a dat explicaţii

Lewis Hamilton a explicat şi de ce a plecat primul la a treia fază a calificărilor. „Am terminat faza a doua a calificărilor primul şi mecanicii mei au acţionat rapid, astfel că eram primul la ieşirea din standuri şi aşteptam să pot pleca în faza a treia. Atunci mi s-a transmis prin radio: «Lewis, lasă-l pe Fernando să treacă!» şi l-am văzut trecând în dreapta mea, dar Kimi Raikkonen era foarte aproape în spate. Mi-am spus că aş putea să îl las pe Fernando să treacă doar cu condiţia ca Kimi să nu mă poată, de asemenea, depăşi, pentru că acest lucru mi-ar fi stricat calificările. Astfel, am intrat în primul viraj spunându-mi că, dacă Fernando este cu mine, vom ajunge la final amândoi. Am atacat şi nu ştiu de ce el a lăsat să mă distanţez puţin. Apoi, mi s-a spus să îl las să treacă, dar era la mare distanţă, astfel că am continuat“, a afirmat Hamilton.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS