Acasă Sport Piţurcă nu se teme de Penev

Piţurcă nu se teme de Penev

Antrenorul tricolorilor este de părere că fotbalul s-a schimbat mult din 1994, când actualul tehnician al Bulgariei a făcut performanţă la Campionatul Mondial.

Federaţia Bulgară de Fotbal (BFU) l-a numit pe Dimitar Penev în funcţia de selecţioner al naţionalei Bulgariei, adversara României din Grupa G a preliminariilor CE 2008. Tehnicianul de 62 de ani a confirmat numirea sa la finalul şedinţei Comitetului Executiv al BFU, iar aseară a fost prezentat oficial într-o conferinţă de presă. Penev îl înlocuieşte pe antrenorul echipei Levski Sofia, Stanimir Stoilov, care a fost interimar la dubla cu Belarus, după ce Hristo Stoicikov a demisionat în aprilie, preluând apoi pe Celta Vigo.
Dimitar Penev este la al doilea mandat la naţionala Bulgariei. El a calificat-o în semifinalele CM 1994 şi la turneul final al CE 1996. Bulgaria ocupă locul doi în Grupa G a preliminariilor CE 2008, după şapte partide, cu 15 puncte, cu două mai puţine decât România, liderul grupei.

„Penev are experienţă“

Într-o declaraţie acordată agenţiei NewsIn, selecţionerul României, Victor Piţurcă, a spus că se aştepta la numirea lui Dimitar Penev pe banca tehnică a Bulgariei, însă speră ca acesta să nu obţină rezultate ca la CM 1994. „Aşteptam de mai mult timp această decizie. Dimitar Penev este un antrenor experimentat, care a obţinut succese importante în trecut. Toată lumea cunoaşte performanţa obţinută de naţionala Bulgariei la Campionatul Mondial din 1994. Fotbalul s-a mai schimbat între timp şi sper ca de data aceasta să nu mai obţină rezultate“, a spus Piţurcă.
Selecţionerul tricolorilor consideră că lupta pentru calificarea la CE 2008 rămâne deschisă în Grupa G, primele trei clasate, România, Bulgaria şi Olanda, păstrând şanse egale.

Piţurcă: „Transferuri bune pentru Chivu şi Marica“

Selecţionerul României a comentat şi transferurile lui Ciprian Marica şi Cristi Chivu, spunând că ambele sunt în interesul echipei naţionale. „Sunt două transferuri extraordinare. Chivu a ajuns la unul dintre marile cluburi ale lumii. Am văzut că a debutat deja pentru Inter şi a făcut-o bine. La Inter este o concurenţă formidabilă şi sper că îşi va câştiga un post de titular. Acest transfer a venit la timp, pentru că i-a adus liniştea după o perioadă extrem de tumultuoasă. Şi pentru Marica, transferul la Stuttgart este un pas înainte“, a afirmat Piţurcă.
Despre alegerea locului unde se va disputa meciul cu Olanda, care este programat pe 13 octombrie, selecţionerul tricolorilor spune că încă nu s-a luat o decizie, aceasta nefiind o prioritate. „Pentru moment, mă preocupă mai mult meciurile cu Turcia şi cu Belarus. Nu este atât de important unde vom juca partida cu Olanda, peste tot spectatorii vor fi alături de noi“, a spus Piţurcă.

Exit mobile version