16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTurcii i-au subapreciat pe români

Turcii i-au subapreciat pe români

Mircea Lucescu a spus că nu îl surprinde faptul că Trabzonspor a fost eliminată din Cupa UEFA Intertoto de către Oţelul Galaţi.

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a spus că nu îl surprinde faptul că gruparea turcă Trabzonspor a fost eliminată din Cupa UEFA Intertoto de Oţelul Galaţi, apreciind că fotbalul românesc a crescut valoric în ultimii ani şi nu trebuie subapreciat.
„În ultimii ani, fotbalul românesc a crescut. Anul trecut, Rapid a ajuns în sferturile de finală şi Steaua în semifinale în Cupa UEFA. Au început să joace fotbalişti români de calitate în întreaga Europă. Echipele turceşti trebuie să înţeleagă bine acest lucru. Aceste meciuri, programate înainte de începerea sezonului, în perioade în care echipele nu sunt suficient de pregătite, sunt periculoase. Însă înţeleg că staff-ul tehnic al formaţiei Trabzonspor nu a putut analiza bine echipa adversă. Formaţiile din România nu ar trebui să fie subapreciate“, a spus Lucescu, care a împlinit duminică 62 de ani.

Antrenorul lui Trabzon, în pericol de demitere

Conducerea clubului Trabzonspor s-a întrunit duminică într-o şedinţă ce a durat trei ore şi al cărei principal subiect a fost situaţia tehnicianului Ziya Dogan, după înfrângerea din dubla manşă cu Oţelul Galaţi, din finala Cupei UEFA Intertoto.
Oţelul Galaţi s-a calificat în turul doi preliminar al Cupei UEFA, după ce a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia Trabzonspor, în manşa secundă a finalei Cupei UEFA Intertoto. Oţelul a câştigat tot cu scorul de 2-1 şi meciul tur, disputat la Galaţi.
Preşedintele grupării din Trabzon, Nuri Albayrak, a făcut o minişedinţă imediat după meciul de sâmbătă, câştigat de Oţelul, însă atunci el a hotărât ca oficialii să se întrunească din nou a doua zi. Conducerea clubului s-a reunit duminică pentru a discuta în special despre eventuala demitere a tehnicianului Ziya Dogan, însă s-a ajuns la concluzia că renunţarea la antrenor ar dăuna echipei. Conducătorii îi vor cere lui Dogan să întocmească un raport în care să menţioneze la ce jucători vrea să renunţe. De asemenea, Trabzonspor va achiziţiona în vederea sezonului 2007/2008 un portar, un mijlocaş stânga şi un atacant.
Presa turcă a informat că Nuri Albayrak şi Ziya Dogan sunt principalele ţinte ale suporterilor, care sunt nemulţumiţi de rezultatele din dubla manşă cu Oţelul. Cei care accesează site-ul suporterilor – Avniaker.net – pot vedea că timp de un minut ecranul rămâne înnegrit, în semn de protest. Pe fondul negru apar imaginile lui Albayrak, Dogan şi Yattara, pe care scrie „Demisionează“, „Pleacă“ şi respectiv „Dispari“.

Lecţia de română este predată la Beşiktaş

Antrenorul echipei Beşiktaş, Ertugrul Saglam, consideră că eliminarea echipei Trabzonspor ar trebui să fie o lecţie pentru formaţia sa, înaintea dublei manşe cu Şerif Tiraspol, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor.
„Trabzonspor apărea ca favorită în faţa echipei Oţelul, însă aţi văzut ce s-a întâmplat. Acest meci trebuie să fie o lecţie pentru noi. Întotdeauna plăteşti scump în fotbal dacă îţi subestimezi adversarul. De aceea trebuie să fim precauţi“, le-a spus Saglam jucătorilor săi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS