10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi debutează cu Steaua în Europa

Hagi debutează cu Steaua în Europa

   Liga Campionilor

Zaglebie Lubin – Steaua
Stadion „Zaglebia“, astăzi, ora 21.45 (Prima TV).
Formaţii probabile:
Zaglebie: Vaclavik – Gomes, Stasiak, Arboleda, Iwanski – G. Bartczak, Miguel, M. Bartczak, Wlodarczyk – Golinski, Nunes. Antrenor: Czeslaw Michniewicz.
Steaua: Cernea – P. Marin, D. Goian, Rada, Neşu – V. Bădoi, Rădoi, Croitoru, Nicoliţă – Neaga, N. Dică. Antrenor: Gheorghe Hagi.
Va arbitra: Selcuk Dereli (Turcia).

Meciul de astăzi, din deplasare, cu Zaglebie Lubin este primul din cupele europene în care „Regele“ va conduce vicecampioana României de pe banca tehnică.

Partidele din prima manşă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa astăzi şi mâine. În această fază a celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi va juca şi vicecampiona României, Steaua Bucureşti.
Echipa pregătită de Gică Hagi va debuta în noul sezon competiţional al cupelor europene în compania formaţiei poloneze Zaglebie Lubin, prima manşă urmând să aibă loc astăzi, în Polonia, de la ora 21.45. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, care va fi condusă de Selcuk Dereli.

Hagi: „Trebuie să-i tratăm serios pe polonezi“

Antrenorul Gică Hagi a spus că i-a avertizat pe jucătorii Stelei să trateze cu mare atenţie dubla confruntare cu Zaglebie.
„Steaua are prima şansă, dar ar fi o greşeală să interpretăm faptul că suntem favoriţi. Va fi un adversar dificil, pe care trebuie
să-l tratăm serios, dacă nu vrem să avem surprize“, a spus „Regele“.
La rândul său, managerul sportiv al vicecampioanei României, Adrian Ilie, a opinat că Zaglebie Lubin este o echipă bună, dar că „roş-albaştrii“ sunt mai puternici şi au prima şansă.
„Am văzut meciurile jucate de Zaglebie. Am remarcat că are un antrenor ingenios, care a introdus disciplină tactică. Avem toate informaţiile de până acum, mai ales că asistentul lui Hagi a urmărit-o pe Zaglebie în Supercupă. Ştiu că ne aşteaptă două meciuri grele, dar mai ştiu că putem trece de Zaglebie. Este o echipă bună, dar noi suntem mai puternici“, a spus Ilie.

Michniewicz: „Nu ne este frică de Steaua“

Antrenorul echipei Zaglebie Lubin, Czeslaw Michniewicz, a spus că jocul formaţiei Steaua este plăcut ochiului, însă nu se teme de vicecampioana României, pe care crede că o poate învinge.
„Am studiat în detaliu jocul Stelei şi al fiecărui fotbalist. Vreau ca fiecare dintre jucătorii mei să fie pregătit pentru o luptă dură. Nu ne facem iluzii că Steaua a investit atâtea milioane de euro în transferuri pentru a ne elimina pe noi. Vor să mărşăluiască în meciurile cu noi. Steaua a investit zece milioane de euro pentru a fi capabilă de luptă în grupele Ligii Campionilor. Jocul Stelei este plăcut ochiului, însă nu prea plăcut pentru adversari. Respectăm Steaua, dar cu siguranţă nu ne este frică. Trebuie să credem în victorie“, a spus Michniewicz.
Tehnicianul polonez a dezvăluit că a studiat în detaliu jocul Stelei: „Am observat că Steaua atacă susţinut în primele 20 de minute, fac un presing tăios. De asemenea, le place să joace unu la unu, nu este un accident că au jucat de atâtea ori în Liga Campionilor“, a comentat tehnicianul polonez.

Liga Campionilor, turul 2 preliminar

Programul partidelor care se vor disputa astăzi şi mâine în turul doi preliminar al Ligii Campionilor: astăzi: Tampere United (Finlanda) – Levski Sofia (Bulgaria), FC Copenhaga (Danemarca) – Beitar Ierusalim (Israel), Genk (Belgia) – FK Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), Debrecen (Ungaria) – IF Elfsborg (Suedia), Zaglebie Lubin (Polonia) – Steaua Bucureşti (România), Glasgow Rangers (Scoţia) – Zeta (Muntenegru), Pyunik Erevan (Armenia) – Şahtior Doneţk (Ucraina); mâine: FK Ventspils (Letonia) – Red Bull Salzburg (Austria), MSK Zilina (Slovacia) – Slavia Praga (Cehia), Steaua Roşie Belgrad (Serbia) – Levadia Tallinn (Estonia), FK Astana (Kazahstan) – Rosenborg (Norvegia), Hafnarfjordur (Islanda) – Bate Borisov (Belarus), Domzale (Slovenia) – Dinamo Zagreb (Croaţia), Beşiktaş (Turcia) – Şerif Tiraspol (Moldova).
Meciurile retur se vor disputa pe 7 şi pe 8 august.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII