10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCostel din Coasta de Fildeş a confirmat

Costel din Coasta de Fildeş a confirmat

Djapka, M. Voicu, Alex Piţurcă şi Stromajer au debutat la Pandurii, ivorianul având cea mai apreciată evoluţie dintre cele patru noi achiziţii ale grupării gorjene.

Echipa Pandurii Târgu Jiu a obţinut primul punct din acest sezon pe terenul „studenţilor“ clujeni graţie reuşitei ivorianului Constant Djapka, care a transformat excelent o lovitură liberă în minutul 9 al jocului. Djapka şi-a îndeplinit destul de bine şi sarcinile defensive, achiziţionarea sa dovedindu-se un câştig pentru echipa din Târgu Jiu. „A marcat şi a jucat bine, dar nu este pus la punct cu pregătirea“, a apreciat antrenorul cu portarii, Vali David, jocul ivorianului. „Costel“, cum este apelat Djapka de colegii săi, şi-a anunţat candidatura la executarea loviturilor libere încă de la sosirea sa la Târgu Jiu, dovedind acum că este un concurent serios pentru specialiştii fazelor fixe din echipa lui Neagoe. „Mă bucur pentru Djapka. A debutat cu gol şi sper să-l motiveze. E un concurent bun pentru Păcurar“, a declarat preşedintele Marin Condescu. Mircea Voicu a alergat destul de mult, dar nu şi-a pus în valoare calităţile tehnice, în timp ce atacanţii Piţurcă şi Stromajer au avut puţine şanse de a se remarca în condiţiile în care formaţia Pandurii s-a axat mai mult pe apărare.

„Am câştigat un punct“

Remiza de la Cluj aduce în conturile fotbaliştilor lui Neagoe câte 500 de euro, mulţumindu-i, totodată, şi pe conducători, chiar dacă jocul echipei nu a fost strălucit. „Rezultatul este echitabil după cum s-a desfăşurat partida. Am avut meciul în mână. Dacă eram mai atenţi, puteam obţine mai mult decât un punct. Tot aşa de bine, şi cei de la Universitatea Cluj puteau obţine victoria, însă rezultatul este echitabil. Un punct în deplasare e unul câştigat. Nu contează că s-au pierdut două. Pot spune că e un început bun“, a afirmat Condescu. Acesta a remarcat evoluţia portarului Adnan Guso şi aşteaptă ca atacanţii să-şi facă datoria în meciul cu Oţelul Galaţi. „Guso a apărat tot ce se putea. A fost cel mai bun om al nostru. Mă bucur şi că am marcat printr-un fundaş, îi aştept şi pe atacanţi să o facă în meciurile care urmează. Sperăm ca toţi jucătorii să atingă vârful de formă pentru meciul cu Oţelul Galaţi, care este  extrem de dificil“, a completat Condescu. Şi Neagoe a apreciat rezultatul, încercând să găsească o explicaţie jocului modest al elevilor săi după deschiderea scorului.
„Îmi place să cred că am câştigat un punct şi nu am pierdut două. Am jucat destul de bine, dar rezultatul nu este cel la care speram. Există totuşi tracul de început de campionat. Evoluţia scorului a fost favorabilă nouă, dar, aşa cum se ştie foarte bine, scorul de 1-0 este foarte periculos. Cred că ploaia de  la finalul reprizei întâi i-a influenţat pe jucători şi nu s-au mai putut concentra să menţină rezultatul“, a declarat „Geană“.

Rus are întindere

Fundaşul Alin Rus a suferit o întindere în prima parte a meciului de la Cluj, fiind nevoit să părăsească terenul în minutul 33, la scorul de 1-0 în favoarea oltenilor.
Acesta va efectua un control, pentru a se stabili perioada de recuperare, fiind, deocamdată, incert pentru jocul cu Oţelul Galaţi. Înlocuitorul lui Rus, Marian Vătavu, a intrat neîncălzit în joc, fiind depăşit cu multă uşurinţă de Goga la golul egalării.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS