5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Ostroveni a oprit trofeul

CS Ostroveni a oprit trofeul

Patru ani la rând a încercat CS Ostroveni să câştige cupa „Cristi Neamţu“ la fotbal, competiţie organizată de AJF Dolj împreună cu primăria comunei unde a copilărit fostul portar al Universităţii Craiova, decedat în urma unui accident produs pe un teren de fotbal în Cipru.
Acum, la a cincea ediţie a memorialului, gazdele s-au abiţionat să oprească trofeul acasă. Şi au reuşit, chiar dacă la turneu au luat parte două echipe din Liga a III-a, Petrom Chimia Craiova şi Building Vânju Mare, alături de CS Dăbuleni. Echipa din Ostroveni, pregătită de Ovidiu Florescu, a învins sâmbătă, în primul joc, vecinii din Dăbuleni, scor 3-1 (marcatori: Gâju, Oprescu, Ochea / Băjenaru), iar Chimia a depăşit, după loviturile de departajare, pe Building, scor 5-3. După 90 de minute, scorul era 1-1 (marcatori: Iova / Chifot). Supăraţi că au bătut aproape 200 de kilometri degeaba şi nu au ajuns în finală, jucătorii de la Building, îndrumaţi de pe margine chiar de patroana Mihaela Giuca, nu au mai venit a doua zi la Ostroveni, pentru a juca finala mică. CS Dăbuleni a ocupat locul trei, câştigând jocul cu 3-0.

Irimescu junior, gol superb în propria poartă

Finala mare a adus faţă în faţă pe Chimia şi CS Ostroveni. Chiar dacă tocmai au pus bazele unei colaborări de durată, ambele echipe au intrat în teren cu gândul de a câştiga turneul. Gazdele au deschis scorul, prin Igor Sălcuţeanu, un jucător din Republica Moldova. Elevii lui Tilea au egalat din penalti, prin Iova. Apoi, ambele formaţii au ratat câte o lovitură de la 11 metri, Oprescu de la Ostroveni, respectiv Iova. În ultimele zece minute de joc, CS Ostroveni a preluat conducerea, profitând de gafa lui Paul Irimescu, fiul fostului jucător al Universităţii Craiova, Mircea Irimescu, care a înscris un autogol de toată frumuseţea. Gazdele s-au desprins la 3-1, acelaşi Sălcuţeanu reuşind să înscrie.
CS Ostroveni a jucat în formula: Preda – Drăniceanu, Vădineanu, Hrelea, Ochea – Mărăcine, Ghiţă, Oprescu, Floricel – Drăghici, Gâju. Au mai intrat: Ionescu, Bărbulescu, Chera, Onescu, Cuniţă, Ov. Florescu. La Chimia au evoluat: Cojocaru – Iova, Lopăţel, Lisei, Popa – Goiceanu, P. Irimescu, Gh. Ilie, Truşcă – Năboiu, Stăncuţă. A mai intrat Ilie Tilea.
La festivitatea de premiere a asistat, la fel ca în anii trecuţi, şi Ioana Cioboată, mama lui Cristi Neamţu. „Mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui frumos memorial. Mi-aş dori ca în anii viitori să nu facă numai AJF, Primăria Ostroveni şi echipele eforturi financiare, ci să contribuie şi foştii colegi ai lui Cristi, aşa cum se întâmplă la Memorialul «Florin Berceanu»“, a spus doamna Cioboată cu lacrimi în ochi. În cadrul festivităţii a primit diplomă şi Marga Glăvan, preşedinta clubului Dunărea Bechet, care luptă pentru dezvoltatea fotbalul feminin.

Neagoe mută Memorialul „Petre Deselnicu“ la Calafat

Oraşul Băileşti a găzduit, tot în week-end-ul trecut, Memorialul „Petre Deselnicu“, la care au participat Progresul Băileşti, CS Sopot, Dunărea Calafat şi Victoria Pleniţa. Câştigătoare a fost Dunărea Calafat, echipa din Liga a III-a trecând de Pleniţa, scor 6-2, iar în finală de CS Sopot, scor 1-0. Locul trei a revenit celor de la Pleniţa, care au învins în finala mică pe Progresul Băileşti, scor 7-6 după penaltiuri, (2-2 în timpul regulamentar). În primul meci al memorialului, Băileştiul a pierdut cu 3-1 în faţa celor de la CS Sopot. Prezent la turneu, Nicu Neagoe, preşedintele AJF Dolj, s-a declarat nemulţumit de organizare şi a spus că la anul Memorialul „Petre Deselnicu“ se va disputa la Calafat. „Nu mi-a plăcut organizarea, la anul se va juca turneul la Calafat. Deja s-a luat legătura cu Severnav, Building şi o echipă din Vidin. Vom face un turneu putenic!“, a spus ieri Neagoe.
Al treilea memorial, „Constantin Oţet“, desfăşurat la Cârcea, a fost câştigat de gazdele de la Viitorul Cârcea, care au trecut în finală cu scorul de 4-1 de Avântul Pieleşti. Pe locul trei s-a clasat Viitorul Coşoveni, care a învins în finala mică pe Progresul Castranova, scor 2-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS