9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn punct cu Djapka

Un punct cu Djapka

Liga I

„U“ Cluj – Pandurii 1-1

Stadion „Ion Moina“, spectatori 5.000.

Au marcat: Goga ’44 / Djapka ’9.

„U“ Cluj: M. Tudor – Unguruşan, Cordoş, Park, M. Jovanovic – Olah, Bolohan, Sabo (’85, Suciu), Goga, A. Savu (’62, V. Ghindaru) – N. Jovanovic (’78, Negrean). Antrenor: Adrian Falub.

Pandurii: Guso – Popete, Rus (’33, Vătavu), Chibulcutean, Djapka – M. Voicu, Vancea, Stângă, I. Iordache – L. Mihai (’55, Stromajer), A. Piţurcă (’69, A. Păcurar). Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: Unguruşan, Park, A. Savu, Olah, Ghindaru / L. Mihai, Popete.

Au arbitrat: M. Drăgănescu – Z. Szekely, D. Marchiş.

Cu trei noi achiziţii în primul unsprezece, Pandurii Târgu Jiu şi-a dorit să nu piardă pe stadionul „Ion Moina“ în faţa nou promovatei „U“ Cluj şi a reuşit să plece cu un punct.

Suspendat, antrenorul Eugen Neagoe a luat loc în tribune, în spatele băncii de rezerve, şi a ţinut legătura prin telefon cu secunzii săi. Susţinuţi de fanaticii suporteri, clujenii lui Adrian Falub, reveniţi după opt ani în Liga I, au controlat jocul în primele minute, însă nu s-au apropiat periculos de poarta lui Guso. Oltenii au fost pragmatici şi au avut nevoie de o singură şansă pentru a deschide scorul. Ivorianul Djapka a şutat violent din lovitură liberă de la 25 de metri şi M. Tudor a fost nevoit să scoată mingea din plasă.

Mulţumiţi cu avantajul de pe tabelă, elevii lui Neagoe au cedat iniţiativa gazdelor, retrăgându-se în jumătatea proprie. Sub presiunea publicului, gazdele au căutat golul egalizator şi au încercat să finalizeze din orice poziţie. Sabo a şutat de la distanţă, dar Guso a fost la post (’10), iar M. Jovanovic a reluat cu capul mult peste poartă din colţul careului mic în urma unei lovituri libere (’22). Din păcate pentru oaspeţi, unul din stâlpii apărării, Alin Rus, s-a accidentat, iar Vătavu l-a înlocuit în centrul defensivei. Una din răbufnirile ofensive ale „pandurilor“ se puteau solda cu un cartonaş roşu pentru Park, care l-a faultat în postură de ultim apărător pe Piţurcă, însă centralul Drăgănescu i-a arătat asiaticului doar galben. Când echipele se pregăteau să meargă la cabine, Goga l-a surprins pe Guso cu un şut plasat de la marginea suprafeţei de pedeapsă şi a adus egalarea pe tabelă.

 

A debutat şi Stromajer

 

Alături de autorul golului, Djapka, la Pandurii Târgu Jiu a debutat şi atacantul sloven Jaka Stromajer, care l-a înlocuit pe fostul clujean Liviu Mihai. Neagoe a dat senzaţia că forţează victoria, dar echipa sa nu a riscat, preferând să conserve rezultatul de egalitate. Guso s-a evidenţiat în partea a doua, în timp ce omologul său, M. Tudor, a fost un simplu spectator. Bosniacul s-a opus reluării cu capul a lui N. Jovanovic (’56), reţinând şi şuturile lui M. Jovanovic, A. Savu şi Goga. Tot Guso a scos in extremis şutul lui Olah pe finalul meciului şi a adus primul punct pandurilor în acest campionat.

„E un punct câştigat. Nu am făcut un joc cum ne-am dorit, cum speram. Rezultatul e echitabil. Ştiam că Universitatea Cluj se va mobiliza, până la urmă e bine că nu am pierdut“, a spus Eugen Neagoe la finalul jocului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS