9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa la înălţime

Ştiinţa la înălţime

Liga I

Universitatea – Farul 4-0

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 13.000.

Au marcat: Fl. Costea (’32), C. Tănasă (’40, ’43, ’77).

Universitatea: Bornescu – Ciucă, D. Stoica, Mitchell – Dănănae, Prepeliţă (’72, Dina), Gărgălie, Rose – Costea I (’69, Stoianof), C. Tănasă (’78, Săceanu), Wobay. Antrenor: Florin Cioroianu.

Farul: Vlas – Băcilă, D. Gheară, Şchiopu, L. Florea – Todoran, Teekloh (’74, Larie), Voiculeţ, G. Mendy (’61, Otvos) – M. Nae (’39, Şt. Ciobanu), E. Nanu. Antrenor: Constantin Gache.

Au arbitrat: V. Berbecaru – Ed. Dumitrescu, Ov. Maier.

Cartonaşe galbene: Fl. Costea, Tănasă, Săceanu / Voiculeţ, Mendy, Otvos, Şchiopu (2).Cartonaş roşu: Şchiopu (’76).

Alb-albaştrii şi-au încântat suporterii în meciul cu Farul, răsfăţându-i cu patru goluri superbe şi cu un joc spectaculos, aplaudat la scenă deschisă.

Dorul de fotbal a adunat în tribunele stadionului „Ion Oblemenco“ peste 13 mii de suporteri olteni, veniţi cu speranţa că Universitatea va face un meci mare împotriva Farului, în debutul noului sezon. Exista şi sentimentul de teamă în rândul acestora, dar artificiile nuntaşilor de la restaurantul învecinat prevesteau, parcă, succesul elevilor lui Cioroianu. Atmosfera caldă, creată de minunatul public craiovean încă dinaintea primului fluier, i-a îmbărbătat pe juveţi şi i-a purtat spre o victorie clară. Cele patru reuşite ale alb-albaştrilor, coroborate cu numeroasele ocazii de poartă şi incursiunile de mare efect, i-au „obligat“ pe suporterii olteni să părăsească arena cu zâmbetul pe buze şi cu speranţa că, în sfârşit, a venit timpul să se poată vorbi de performanţă şi la Craiova.

Costea a declanşat „avalanşa“de goluri

 

Începutul disputei nu a fost pe placul publicului, deoarece ambele echipe se aglomeraseră la centrul terenului, încercând să-şi impună respectul. Tatonarea a durat însă doar câteva minute, mai precis până la prima pauză de apă (’22), timp în care nu au putut fi consemnate decât două ocazii de poartă, prima a lui Mendy (‘3), a doua a craioveanului Dorel Stoica, al cărui şut din lovitură liberă a trecut peste poartă (’12).

Momentul de respiro le-a priit elevilor lui Florin Cioroianu, care au început să atace în valuri poarta adversă, însă reduta Farului a scăpat cu faţa curată şi la şutul lui Dănănae (’25), şi la finalizarea lui Florin Costea din interiorul careului de 16 metri, după o incursiune de toată frumuseţea (’30). Decarul Ştiinţei nu a mai greşit ţinta la doar două minute după primele aplauze primite. Dorel Stoica a executat cu „sete“ o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, portarul Vlas nu a reuşit să reţină, a respins în faţă, iar Costea a îndeplinit o simplă formalitate.

Tănasă i-a „omorât“ pe constănţeni

 

Reuşita atacantului provenit de la CSM Vâlcea, care a făcut deseori rocadă în ofensivă cu Julius Wobay, i-a descătuşat pe juveţi, finalul primei părţi devenind unul de coşmar pentru „marinari“. După dese reprezentaţii de tehnică, leonezul Ştiinţei a demonstrat că este şi un excelent pasator, centrarea sa de pe partea dreaptă a atacului craiovean l-a găsit pe Florin Costea singur în careu, acesta a recentrat spre Tănasă, iar nou-venitul în familia alb-albastră a reluat cu capul pentru 2-0 (’40).

Delirul din tribune, declanşat după golul doi, a avut un efect negativ pentru oaspeţi şi benefic pentru gruparea alb-albastră, care a dat o nouă lovitură cu doar două minute înainte de fluierul de final al primei părţi. Dintr-un clinci în afara careului, mingea a ajuns cu şansă la Rose, australianul a pătruns în suprafaţa de pedeapsă a constănţenilor şi a centrat perfect pentru Tănasă, care a reluat nestingherit în poarta nefericitului Vlas (’43).

Recitalul Universităţii a continuat şi în repriza a doua, dezordinea din defensiva Farului permiţându-le elevilor lui Florin Cioroianu să facă tot ce şi-au dorit pe teren, spectacolul oferit ridicând tribunele în picioare de nenumărate ori. Universitatea a fost aproape de 4-0 în minutul 50, când Costea a centrat la întâlnire, iar Tănasă a reluat excelent cu capul, ex-piteşteanul nimerind transversala. Prezenţi pe tot terenul şi beneficiind de eliminarea lui Şchiopu (’76), alb-albaştrii au mai reuşit să puncteze o dată prin acelaşi Tănasă (’77), care şi-a câştigat respectul publicului printr-o execuţie de fineţe, lobul său pecetluind rezultatul final.

Universitatea a început în forţă acest sezon competiţional, cele trei puncte câştigate cu Farul pe propriul teren obligându-i pe juveţi să repete isprava cel puţin în partida viitoare, de la Iaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII