14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOţelul Galaţi va juca în Cupa UEFA

Oţelul Galaţi va juca în Cupa UEFA

Cupa UEFA  Intertoto

Trabzonspor               1

Oţelul Galaţi               2

Au marcat: Ceyhun ‘8 / Szekely ’12, Jula ’90-penalti.

Trabzonspor: Tolga – Serkan, Tayfun, Erdinc, Celaleddin – Huseyin, Ayman (Adnan, ’85), Gokdeniz, Ceyhun – Umut (Yusuf, ’76), Ersen. Antrenor: Ziya Dogan.

Oţelul Galaţi: Gribauskas – Sârghi, Nogo, Jelev, Semeghin – J. Szekely (S.Ilie, ’90), G. Paraschiv, Giurgiu, Kim (Radnikov, ’71) – D. Stan (Laboukas, ’15), E. Jula. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Ceyhun / Szekely, Jelev.

A arbitrat: Stanislav Sukhina (Rusia).

 

Trupa lui Petre Grigoraş este a doua reprezentantă a României în turul secund preliminar al Cupei UEFA, după CFR Cluj, în timp ce Rapid Bucureşti va intra în competiţie direct în turul întâi.

Oţelul Galaţi s-a calificat în turul doi preliminar al Cupei UEFA, după ce a învins sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Trabzonspor, în manşa secundă a finalei Cupei UEFA Intertoto.

Oţelul, care a câştigat tot cu scorul de 2-1 şi meciul tur, disputat săptămâna trecută, la Galaţi, îşi va cunoaşte adversara din turul doi preliminar al Cupei UEFA pe 3 august, când va avea loc tragerea la sorţi. Partidele din turul doi preliminar al Cupei UEFA sunt programate pe 16 şi 30 august.

Oţelul Galaţi este a doua reprezentantă a României în turul doi preliminar al Cupei UEFA, după CFR Cluj. România va mai fi reprezentată în Cupa UEFA de Rapid, care va intra în competiţie în turul întâi.

În meciul de sâmbătă, de la Trabzon, formaţia turcă a deschis scorul în minutul 8, prin Ceyhun Eriş, după o pasă de la Gokdeniz. Oţelul a egalat în minutul 12, prin Janos Szekely, şi a înscris din nou în ultimul minut de joc, când arbitrul a acordat penalti după un henţ în careu al lui Adnan. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Emil Jula.

 

Grigoraş: „Mai uşor decât ne aşteptam“

 

Tehnicianul echipei Oţelul Galaţi, Petre Grigoraş, a declarat că meciul de sâmbătă, cu Trabzonspor, nu a fost atât de dificil pe cât se aştepta. Antrenorul român a subliniat că, deşi echipa antrenată de Ziya Dogan este valoroasă, şansa a fost de partea gălăţenilor.

„Nu a fost atât de dificil pe cât ne aşteptam. Trabzonspor este o echipă foarte mare, cu suporteri mulţi. Şi-a dorit sută la sută să câştige, iar şansa a fost de partea noastră. Deşi suntem o echipă mai mică, am reuşit să ne calificăm“, a spus tehnicianul gălăţenilor.

Petre Grigoraş consideră că Trabzonspor ar fi putut învinge dacă Ibrahima Yattara nu ar fi fost suspendat, după eliminarea din meciul tur.

„Poate că, dacă ar fi jucat Yattara, Trabzonspor ar fi învins, pentru că Yattara este un jucător foarte bun. Pentru noi a fost o surpriză faptul că ne-am calificat“, a adăugat antrenorul român.

Dogan: „Românii au fost disciplinaţi şi combativi“

 

Tehnicianul echipei Trabzonspor, Ziya Dogan, a spus că jucătorii formaţiei Oţelul Galaţi au fost disciplinaţi şi combativi în meciul de sâmbătă.

„Am înscris la începutul meciului şi am obţinut un avantaj, însă apoi am primit gol. Adversarii noştri au fost disciplinaţi şi combativi. Au existat multe ocazii de gol, atât în prima, cât şi în a doua repriză. Mai ales echipa noastră a avut ocazii clare, însă am avut probleme la finalizare“, a spus antrenorul turc.

Ziya Dogan a precizat că ar trebui să dea de gândit faptul că într-un meci din cupele europene s-au ratat ocazii în situaţii clare de gol.

„Avem o problemă în această privinţă. Nu am folosit prea mult extremele atunci când am făcut presing. Până la urmă, am fost eliminaţi şi ne pare rău. Însă viaţa merge înainte. Eu sunt convins că această echipă va deveni mai bună, însă acum avem lacune. Jucătorii mei s-au luptat, dar nu am reuşit să mai înscriem. Ne pare rău, dar nu avem ce face. Acum ne vor pregăti de campionatul intern“, a menţionat tehnicianul formaţiei din Trabzon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU