10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDmitrovic, în loc de Horvat

Dmitrovic, în loc de Horvat

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, continuă tratativele cu vedeta de la Podravka Koprivnika, Lidija Horvat, lucru confirmat de tehnicianul Gheorghe Tadici (foto). „Îmi place Horvat, mi-o doresc la Vâlcea, dar cred că este foarte greu să semneze cu noi. Lidija are oferte din Ungaria, de la FTC, Cornexi şi Dunaffer, şi probabil nu ne va alege pe noi“, a spus antrenorul naţionalei. La Oltchim a ajuns, în schimb, o handbalistă apropiată ca profil cu Horvat, sârboaica Marina Dmitrovic. Interul dreapta a jucat ultima dată la Jugopetrol Belgrad, este stângaci şi are 22 de ani neîmpliniţi. „Am remarcat-o la Trofeul Carpaţi, este titulară în naţionala Serbiei. Are reale calităţi, în special răutatea în joc. Dacă vom considera că ne poate ajuta în realizarea obiectivelor, va rămâne la Oltchim, deocamdată, este în probe“, a concluzionat Tadici, care astăzi va lua decizia finală în privinţa sârboaicei.

 

Chimistele pleacă în Norvegia

 

Şederea chimistelor şi a celorlalte jucătoare ale lotului naţional la Râmnicu Vâlcea a fost scurtă. După antrenamentul din această dimineaţă, delegaţia tricoloră va pleca la Bucureşti, iar apoi, spre Norvegia. România va susţine două partide amicale împotriva valoroasei echipe nordice, pe 1 şi 2 august.

 

Tadici nu se teme de Rulmentul

 

Gheorghe Tadici a declarat că nu se teme de lupta împotriva Rulmentului Braşov pentru supremaţia în Liga Naţională, chiar dacă ardelenii au făcut cinci transferuri importante: „Pe teren vă garantez că tot noi vom fi mai buni. Nu ştiu ce se poate întâmpla în culise, acolo orice este posibil“, a spus selecţionerul care a lăudat transferul Simonei Gogârlă: „Simona Gogârlă este o handbalistă valoroasă, mă bucur că a revenit în România. Trebuie înţeles faptul că nu ne-a fost suflată de sub nas, cum s-a scris. Ea nu a avut de ales între Braşov şi Vâlcea pentru că noi nu am ofertat-o. Nu am dorit-o pentru că avem multe soluţii pe postul ei: Adina Meiroşu, Lecuşanu, Motogna şi chiar Vădineanu. Nu facem transferuri doar de dragul de a cheltui bani“.

 

Liga Naţională se joacă în 13

 

Ediţia viitoare a Ligii Naţionale de handbal feminin va avea la start numai 13 formaţii. CSM Sibiu, echipă care a promovat din Divizia A, nu a găsit susţinere financiară şi a anunţat că nu va juca în primul eşalon. FRH a decis să nu dea dreptul de participare altei formaţii, hotărâre considerată justă de preşedintele chimist, Ioan Gavrilescu: „De ce să joace altă echipă care nu ar avea dreptul? Din sezonul viitor vom reveni la 12 formaţii în Liga Naţională. Experimentul cu 14 formaţii a fost un eşec, iar eu am avertizat la vremea respectivă că aşa va fi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS