10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele au acaparat podiumul la 1.500 m

Craiovencele au acaparat podiumul la 1.500 m

Liliana Popescu, Claudia Ştef şi Marius Ionescu au obţinut titlurile naţionale. Alte cinci medalii, patru de argint şi una de bronz, au fost cucerite de atleţii craioveni în primele zile de concurs de pe „Dinamo“.

Primele două zile de concurs din cadrul Campionatelor Naţionale de atletism, seniori, de pe stadionul „Dinamo“ din Bucureşti, au adus numeroase medalii pentru sportivii legitimaţi la cluburile craiovene, CSM, CS Olimpic şi LPS „Petrache Trişcu“. Cursa feminină de 1.500 m a avut pe podium numai atlete legitimate la cluburi din Bănie. Titlul naţional i-a revenit Lilianei Popescu, de la CSM, sportivă care luptă pentru realizarea baremului de participare la Jocurile Olimpice de la Beijing. Medaliile de argint şi bronz au fost cucerite de două alergătoare de la CS Olimpic, Corina Dumbrăvean şi Cristina Vasiloiu. Cristina a reuşit să urce pe podium, deşi acuza o stare de oboseală după ce în urmă cu o săptămână a devenit dublă campioană europeană la juniori, în probele de 1.500 şi 3.000 de metri. La masculin, Marius Ionescu (CSM Craiova) a obţinut o medalie de aur aşteptată în proba de 10.000 m şi a încheiat un sezon de primăvară-vară foarte bun.

Alexandru Ghinea (CSM-LPS „Petrache Trişcu“), proaspăt vicecampion european la juniori, a devenit şi vicecampion naţional la 3.000 m obstacole. Aurul a fost adjudecat de alt craiovean, Mircea Bogdan, stabilit de ceva vreme în Statele Unite ale Americii. De altfel, Bogdan face parte din lotul masculin al României care va participa la Campionatul Mondial de Atletism de la Osaka, din luna august.

Aseară, cu începere de la ora 20.30, s-au desfăşurat probele din a treia zi de concurs şi oltenii aveau şanse să mai ia medalii. După încheierea Naţionalelor, oficialii FRA vor stabili componenţa lotului feminin al României pentru Mondialele de la Osaka.

 

Claudia Ştef, fără rivală

 

În paralel cu competiţia de pe „Dinamo“, în Parcul „Herăstrău“ din Capitală s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Marş. Proba de 20 km marş la senioare a fost câştigată fără probleme de Claudia Ştef, de la CSM Craiova, eleva antrenorului Horia Ştef dovedind încă o dată că nu are rivală pe plan naţional. Altă mărşăluitoare de la CSM Craiova, Diana Banciu, a cucerit două medalii de argint, tot la 20 km, la tineret şi juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS