16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Maserati Granturismo, în România

Maserati România, companie membră a grupului AutoItalia, prezintă astăzi în premieră naţională modelul Granturismo, maşină sport cu motor de 405 cai – putere, care va fi comercializată la un preţ de 116.000 de euro, cu TVA inclus, anunţă un comunicat al AutoItalia. România devine al treilea stat în care se lansează modelul, din cele 58 de naţiuni cu reprezentanţă Maserati. Modelul Granturismo are patru locuri şi un motor de 4,2 litri. Modelul dispune de cutie automatică în şase trepte. În primul semestru al anului, pe piaţa românească s-au vândut şase automobile Maserati (un Coupe şi cinci Quattroporte). Anul trecut s-au vândut 16 maşini ale mărcii italiene în ţară.

 

Numele Metro România, folosit pentru tentative de fraudă

Mai multe persoane au contactat zilele trecute cetăţeni în faţa cărora s-au prezentat ca fiind reprezentanţi ai Metro Cash&Carry România şi pe care au încercat să-i convingă să cumpere cartele reîncărcabile pentru a câştiga diverse premii oferite de companie. „Metro Cash&Carry România nu organizează promoţii sau tombole care presupun alte achiziţii sau taxe suplimentare. Toate promoţiile noastre se desfăşoară numai în cadrul reţelei de magazine, fiind anunţate la locul de vânzare, prin broşurile periodice editate de Metro Cash&Carry sau prin mijloacele de comunicare în masă“, au declarat reprezentanţii Metro Cash&Carry România. Cetăţenilor înşelaţi li s-a spus că au câştigat premii importante la o promoţie. Pentru a intra în posesia presupusului premiu sau a contravalorii în bani a acestuia, ar fi fost nevoie să cumpere cartele reîncărcabile pentru telefoane mobile sau să achite contravaloarea livrării premiului la domiciliu. Cazuri de fraudă în numele companiei au fost semnalate anul acesta de către Altex, retailerul de produse electrocasnice, electronice şi produse IT&C, precum şi de producătorul de mobilă Elvila.

 

Incertitudini la ABN Amro

Unul din şase angajaţi ai băncii olandeze ABN Amro, subiect al unui război al ofertelor de preluare, se gândeşte să renunţe la slujba lui, a anunţat ieri cotidianul financiar belgian DeTijd, relatează Reuters. Întreaga luptă pentru preluarea controlului băncii olandeze durează de prea mult timp, în opinia angajaţilor, dând naştere unor incertitudini legate de locul de muncă. Grupul bancar britanic Barclays a făcut o ofertă pentru banca olandeză, însă o contraofertă a apărut la scurt timp, aceasta aparţinând unui consorţiu condus de Royal Bank of Scotland şi din care mai fac parte băncile Fortis şi Santander. Barclays oferă 67,5 miliarde de euro pentru a prelua controlul ABN Amro, însă oferta consorţiului condus de RBS este mai mare, atingând 71 de miliarde de euro.

 

Cardurile de debit Raiffeisen Bank nu pot fi folosite sâmbătă noapte

Raiffeisen Bank a anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28 spre 29 iulie 2007, între orele 00.00 şi 5.00, nu vor putea fi folosite cardurile de debit emise de bancă şi nici reţeaua de aparate pentru plata cu cardul la comercianţi (POS). „Menţionăm că oprirea sistemului de carduri nu afectează cardurile de credit emise de Raiffeisen Bank, acestea putând fi utilizate în intervalul respectiv“, se arată în comunicatul remis de bancă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS