11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport15 milioane de euro pentru Cristi Chivu

15 milioane de euro pentru Cristi Chivu

Cristi Chivu nu a mai suportat să fie înjurat de fanii Romei şi a ales să joace la Inter. Pentru achiziţionarea sa, Massimo Moratti trebuie să plătească 15 milioane de euro. 

Telenovela Chivu a intrat pe ultima sută de metri. Fostul jucător al Universităţii Craiova va evolua mai mult ca sigur începând din sezonul 2007/2008 la campioana en-titre a Italiei, Inter Milano, sub comanda antrenorului care l-a dorit atât de mult, Roberto Mancini. Dacă, iniţial, la demararea tratativelor dintre Inter şi Roma, în luna iunie, în cadrul tranzacţiei era inclus şi alt jucător, David Pizarro, alături de o sumă de bani pe care ar fi trebuit să o plătească „nerazzurrii“, de data aceasta Massimo Moratti, proprietarul grupării de pe „Giuseppe Meazza“, va scoate din buzunar 15 milioane de euro cash pentru a beneficia de serviciile românului. În urmă cu zece zile, Chivu a încercat marea cu degetul, adică s-a întors la Roma după o lună şi jumătate în care a oscilat între Barcelona, Real Madrid şi Inter, însă lucrurile nu au stat aşa cum s-a aşteptat el. Suporterii l-au primit cu ostilitate, l-au fluierat la fiecare antrenament şi i-au dat de înţeles că-l aşteaptă un sezon de coşmar. În această seară, pe „Stadio Olimpico“ are loc prezentarea lotului romanilor pentru stagiunea viitoare, care coincide cu sărbătorirea a 80 de ani de la înfiinţarea clubului. Pe Chivu l-ar fi aşteptat un cor de fluierături şi probabil şi o mare de bannere şi, tocmai din acest motiv, atât AS Roma, cât şi Chivu au grăbit negocierile. Manifestările fanilor au fost parcă încurajate şi de declaraţiile administratorului delegat al Romei, Rosella Sensi, conştientă că, dacă Chivu nu pleacă acum, anul viitor Roma îl va pierde gratis. „Nu sunt de acord cu astfel de manifestări, dar îi înţeleg şi pe suporterii noştri“, a spus Rosella, fiica patronului Franco Sensi.

Salariu mai mic, contract pe cinci ani

Pentru ca transferul la Inter să fie perfectat cât mai repede, Chivu s-a arătat dispus să primească un salariu mai mic la Milano, de 3,5 milioane de euro, în loc de 4,5 milioane cât solicitase la început. Românul va avea însă un contract pe o perioadă mai lungă, de cinci ani, în loc de patru. Nu se ştie încă pe ce post va fi folosit Chivu la Inter. „Este un jucător polivalent, care poate acoperi trei posturi: în centrul apărării, pe stânga şi la mijloc“, spunea în urmă cu câteva zile antrenorul Interului, Roberto Mancini.
În povestea transferului lui Cristian Chivu, cel mai important rol pare să-l fi avut impresarii jucătorului, Giovanni şi Victor Becali, cei care au împotmolit intenţionat tratativele cu Real Madrid, pentru că spaniolii le ofereau un comision prea mic. Presa italiană de ieri a scris că, de data aceasta, nici nu a fost nevoie de prezenţa fraţilor Becali pentru ca Roma să ajungă la un acord cu Inter.
Internazionale Milano va fi a cincea echipă la care va evolua Cristian Chivu. Jucătorul (26 de ani, 1,83 m, 77 kg) a debutat la CSM Reşiţa în 1997, iar începând din 1998 a îmbrăcat tricoul Universităţii Craiova, acumulând 32 de prezenţe în Divizia A cu „alb-albaştrii“. A urmat transferul la Ajax în decembrie 1999, unde a rămas până în 2003, când a ajuns la Roma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII