16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCăldură mare, fotbal puţin la Târgu Jiu

Căldură mare, fotbal puţin la Târgu Jiu

Ceremonia de prezentare a lotului echipei Pandurii, destul de modestă, a atras în tribunele „Municipalului“ prea puţini spectatori.

Preşedintele Condescu a fost campionul aplauzelor, fiind secondat de Ilie Iordache, idolul spectatorilor. Gorjenii l-au adoptat imediat şi pe „Costel“ Djapka, înlocuitorul lui Dragomir, ivorianul câştigând publicul prin artificiile tehnice, prea puţin utile echipei. Eugen Neagoe a început meciul în formula: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Djapka – Voicu, Vancea, Stângă, I. Iordache – Stromajer, Al. Piţurcă. Pe parcursul întâlnirii au mai jucat: Bălăeţ, Mândrean, Rusu, Vătavu, L. Mihai, Vasilache, A. Popescu, Vintilescu şi I. Dragomir.

 

Gol de la punctul cu var

 

Masiva echipă oaspete nu a contat în ofensivă, reuşind „performanţa“ să nu expedieze nici un şut pe spaţiul porţii apărate de Guso şi Bălăeţ, însă a fost destul de arţăgoasă în jumătatea proprie.

Căldura sufocantă a încetinit acţiunile ofensive ale „pandurilor“, care au găsit rareori spaţii de manevră în terenul adversarului. Rus a încercat să se infiltreze în atac, însă şuturile lui nu au creat pericol la poarta adversă. Piţurcă, surprinzătorul titular al lui Neagoe, a fost aproape de gol în două rânduri, însă loviturile sale de cap nu au găsit spaţiul porţii. Golul a venit în minutul 38, când Ilie Iordache a transformat un penalti acordat corect în urma unui henţ al lui Komandia în suprafaţa de pedeapsă.

Antrenament reuşit pentru Neagoe

 

Neagoe a schimbat liniile la reluare, însă fotbalul a rămas la fel de sărac în faze de poartă. Piţurcă a încercat o reluare pretenţioasă, din foarfecă, balonul lovind stâlpul porţii, refuzându-i un debut cu gol pe „Municipal“. Accidentaţi sau nepuşi la punct cu pregătirea, Dossey, Păcurar, Orac, Dedu, Jackson şi Edmilson nu au fost utilizaţi de tehnicianul Eugen Neagoe. „A fost un antrenament reuşit, jucătorii au depus efort cu toate că a fost foarte cald, insuportabil de stat şi pe bancă sau în tribună. Sunt mulţumit pentru jocul pe care l-am făcut, cu toate că am întâlnit o echipă arţăgoasă, care nu a vrut să piardă şi s-a apărat tot meciul. Ne-am creat ocazii, am avut şi o bară, dar cred că am păcătuit puţin la faza defensivă, când adversarul avea posesia. Trebuia să fim puţin mai agresivi în sensul bun al cuvântului, să stăm mai aproape de adversari“, a spus „Geană“ după meci.

 

Pregătiţi pentru Europa

 

Pentru că-şi propun mai mult decât anul trecut, locul 11 în Liga I, „pandurii“ s-au gândit că nu ar strica să se gândească la un obiectiv îndrăzneţ, cupele europene. Va fi greu, însă Neagoe crede că echipa sa este pregătită să facă faţă acestei provocări: „Campionatul viitor va fi mult mai dificil decât cel care a trecut. Ştim acest lucru şi ne-am pregătit. Echipele sunt echilibrate valoric, fotbalul românesc a crescut, s-a îmbunătăţit, iar asta nu poate fi decât benefic. Din cele 18 echipe de Liga I, 10-12 vor avea pretenţii de cupe europene. Acelaşi lucru ni-l dorim şi noi. Va fi greu, dar dacă nu ne propunem mai mult, ceva mai îndrăzneţ, nu putem progresa. Cred că putem realiza obiectivul pentru că totul este realizabil când munceşti“. Atuurile lui „Geană“ sunt cele şapte achiziţii făcute de gruparea gorjeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS