17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUngureanu zice că nu sunt condiţii de promovare

Ungureanu zice că nu sunt condiţii de promovare

Pentru accederea în Liga I, în opinia antrenorului Nicolae Ungureanu (foto), FC Caracal ar mai avea nevoie de cel puţin doi fotbalişti, plus un buget corespunzător promovării.

 – Care ar fi primele concluzii după aceste săptămâni de pregătire ?
 – Of, ne-a nenorocit pur şi simplu această căldură. Asta-i concluzia acestei perioade. Am programat antrenamentele la primele ore ale dimineţii şi seara, dar tot cald a fost şi, într-un fel, ne-a dat programul peste cap. Asta-i situaţia în România, n-avem ce face. Ca să răspund la întrebarea propriu-zisă: pregătirea este cam la jumătate, nu pot avea concluzii. Aş avea însă o observaţie: ne lipsesc nişte piese, cum se spune.

Mai vreau un fundaş şi un atacant

 – Ca de exemplu?
 – În opinia mea, aş mai avea nevoie de un fundaş stânga şi de un atacant. Nu se prea găsesc însă atacanţi.
 – Ce impresie v-au lăsat meciurile de verificare de până acum?
 – Nu pot să mă pronunţ deoarece am rulat mulţi jucători, am vrut să-i vedem pe toţi care i-am avut în lot. Aş spune că aceste meciuri nu au fost concludente. Totuşi, mi-am format o părere destul de optimistă după amicalul cu Dacia Mioveni, partidă în care, în prima repriză, de 60 minute, am folosit echipa (cam) de bază, apoi, în repriza a II-a, de 45 de minute, echipa a II-a. Aceste meciuri amicale s-au disputat după perioada de pregătire fizică generală, iar jucătorii au fost şi puţin obosiţi.
 – Ce vom vedea sâmbătă?
 – În primul rând, vom vedea Universitatea Craiova! Este meciul de prezentare al Ştiinţei, noi fiind doar un sparring-partener. În privinţa echipei mele, voi încerca, bineînţeles, să trimit în teren cea mai bună formulă de joc de la această oră. Este un test binevenit, ne putem da seama şi noi cam pe unde suntem cu pregătirea.

Mai uşor cu promovarea!

 – Acţionarii echipei au declarat că FC Caracal se va lupta pentru promovarea în Liga I. Care-i opinia antrenorului despre acest obiectiv?
 – Sunt mai circumspect. Declaraţiile astea le consider, într-un fel, euforice! Să nu uităm că avem un lot extraordinar de tânăr, doar vreo trei sunt mai „bătrâni“. Lotul actual are o valoare destul de bună, dar, cum spuneam, sunt foarte mulţi tineri. Şi asta ar înseamna ca ei să aibă o exprimare în teren de la excepţional în sus. Cu alte cuvinte, în acest moment, mai uşor cu promovarea!
 – Dar dacă vi se vor aduce jucătorii solicitaţi, v-aţi încumeta să atacaţi promovarea?
 – Bineînţeles că da. Să nu uităm însă că pentru promovare mai sunt necesare şi alte „ingrediente“ ca totul să meargă bine. Ca să nu mai ocolesc subiectul, e vorba despre buget, capitol la care, deocamdată, FC Caracal nu excelează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU