22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii aleg între Craiova, Constanţa şi Timişoara

Tricolorii aleg între Craiova, Constanţa şi Timişoara

Derbiul cu batavii se va desfăşura în provincie, motiv pentru care selecţionerul a verificat stadiul lucrărilor de la stadionul  „Ion Oblemenco“.

Aflat de două zile în Craiova, Victor Piţurcă a vizitat joi seară stadionul „Ion Oblemenco“, fiind însoţit de viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu, selecţionerul tricolorilor fiind interesat de mersul lucrărilor de la fostul „Central“ în perspectiva meciului cu Olanda din octombrie.

„Ion Oblemenco“ este un şantier

 Ieri-dimineaţă, înainte de a părăsi Bănia, Victor Piţurcă a declarat: „Am fost la stadionul «Ion Oblemenco» şi am văzut un adevărat şantier. Se lucrează şi la terenurile din complexul «Ion Oblemenco II», la tribuna oficială şi, cum spuneam, sunt lucrări de anvergură. Nu am intrat la vestiare, dar şi acestea se modernizează. Despre stadiul lucrărilor de la stadion am vorbit şi cu Silvian Cristescu, reprezentantul clubului Universitatea Craiova, iar acesta m-a asigurat că lucrările de reamenajare şi modernizare vor fi încheiate în timp util, astfel încât, ipotetic vorbind, meciul cu Olanda s-ar putea juca în Bănie.“.
Reamintim, în toamna acestui an naţionala României are programate cinci meciuri oficiale în Grupa preliminară G, trei fiind acasă, cu Belarus, Olanda şi Albania, alte două fiind în deplasare, cu Luxemburg şi Bulgaria. În plus, în această toamnă s-au perfectat şi două partide de verificare, cu Turcia (în  Bucureşti) şi Germania (la Koln). Dintre întâlnirile oficiale, cea cu Olanda este derbiul Grupei preliminare G.

„Vrem o alegere inspirată, să câştigăm meciul“

În ultimii ani, pe „Ion Oblemenco“ s-au disputat două partide oficiale: cu Bosnia-Herţegovina 2-0, 7 iunie 2003, preliminariile CE, şi cu Macedonia 2-1, 4 septembrie 2004, preliminariile CM.
Despre posibilitatea ca şi acest derbi cu Olanda să se dispute pe „Ion Oblemenco“, Victor Piţurcă a punctat: „Hotărârea privind locul desfăşurării meciului cu Olanda de pe 13 octombrie se va lua luna viitoare, în august, iar acum nu pot face alte comentarii. Am mai spus-o, trei oraşe din provincie candidează pentru această partidă importantă din grupa noastră preliminară, Craiova, Constanţa, Timişoara. În Capitală jucăm doar meciul amical cu Turcia, de pe 22 august. Am venit la Craiova pentru a vedea stadiul lucrărilor, nu pentru a lua vreo decizie. Sunt convins că lucrările programate se vor finaliza, iar stadionul «Ion Oblemenco» va arăta altfel în toamnă. Trebuie să alegem stadionul unde naţionala să se simtă ca acasă, adică să alegem locaţia în care ne-a mers bine… Ăsta-i scopul, să facem o alegere inspirată, să câştigăm meciul!“.

S-a mai jucat pe caniculă

Chestionat asupra începerii campionatului în plină vară caniculară, „Piţi“ a afirmat: „Cred că, dintr-un anume punct de vedere, se face tam-tam pe tema caniculei. Păi, pe vremea când eu jucam fotbal era la fel! Care-i problema? Erau şi atunci aceste temperaturi, dar atunci nu era această mediatizare“.
Viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu, a completat: „Decizia organizării meciului România – Olanda se va lua la FRF, iar miercuri va avea loc la Bucureşti o primă discuţie pe această temă. Din câte am înţeles, Craiova este una dintre variante, alături de Constanţa şi Timişoara. L-am însoţit de Piţi la stadion şi pot să spun că amândoi am fost impresionaţi de ceea ce se face acolo“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII