16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRepetiţie cu FC Caracal

Repetiţie cu FC Caracal

Universitatea Craiova va face ultimele pregătiri pentru campionat în compania grupării din „Oraşul Minunilor“, după ce Sportul Studenţesc a refuzat să mai vină în Bănie.

Conducerea Universităţii Craiova nu a fost de acord ca meciul din prima etapă, de pe 28 iulie, cu Farul Constanţa, să se dispute de la ora 18.30, din cauza temperaturilor foarte ridicate. „Nu puteam să jucăm la 18.30, dar nici la 20.30. În Craiova este foarte cald, chiar îi invităm pe cei care nu ne cred să încerce să stea mai mult de zece minute pe stadion. Nu vor rezista. Este crimă să joci în iulie la ora 18.00. Aşa am debutat cu Vasluiul anul trecut şi jucătorii erau zăpăciţi de căldură“, şi-au susţinut oficialii Ştiinţei punctul de vedere. După discuţiile cu şefii LPF, s-a decis ca meciul „U“ Craiova – Farul să se dispute în nocturnă, de la ora 22.15, fiind televizat de Naţional TV.

Varianta de rezervă

Considerând că este prea târziu şi că jucătorii ar ajunge abia spre dimineaţă în Bucureşti, Sportul Studenţesc a refuzat invitaţia Universităţii Craiova de a juca sâmbătă seară, de la ora 22.00, un meci amical. În această situaţie, oficialii olteni au apelat la varianta „sună un prieten“, iar primul număr de telefon la îndemână a fost al lui George Ilinca, de la FC Caracal. „I-am sunat pe cei de la FC Caracal, care au acceptat pe loc amicalul. Hotărâsem să invităm pe Sportul Studenţesc în semn de respect pentru acest club de tradiţie, dar şi pentru că noi am considerat că Sportul merita să joace în Liga I. Suntem dezamăgiţi, pentru că nu este normal să dai vina pe ora de disputare a meciului. Bucureştenii doreau să jucăm de la ora 18.00, când sunt peste 45 de grade Celsius“, a explicat Ovidiu Costeşin, directorul executiv al Universităţii. Intrarea la acest meci este liberă.

Iscoade pe Litoral

Oficialii olteni au decis să trimită spioni la partida de astăzi, dintre Farul şi CSM Medgidia. Un cameraman profesionist şi un om din club urma să plece aseară spre Litoral, pentru a culege date despre echipa lui Constantin Gache, pe care Ştiinţa o va întâlni în prima etapă a turului. Pentru „rechini“, acesta este penultimul joc de verificare înainte de startul sezonului. Ultimul amical al Farului va avea loc vineri, la Tulcea, cu formaţia locală Delta, şi nu este exclus ca Universitatea să aibă un om şi la această întâlnire. De asemenea, alb-albaştrii aşteaptă şi o casetă cu un amical al celor de la Poli Iaşi, echipă pe care o vor vizita în etapa a doua.

Balaci spionează pe CFR Cluj

La sfârşitul acestei săptămâni, multe echipe din prima ligă a României au programate meciuri de prezentare. CFR Cluj va juca cu Benfica. La această partidă, de fapt, sărbătoarea centenarului clubului CFR Cluj, în tribuna oficială a stadionului „Dr. Constantin Rădulescu“ se va afla, printre multe alte vipuri, şi managerul sportiv al Universităţii, Ilie Balaci. „Merg pentru a vedea meciul cu Benfica şi vreau să urmăresc evoluţia echipei CFR Cluj. Mă interesează ardelenii, având în vedere faptul că, la început de sezon, CFR Cluj va fi adversarul Universităţii“, a punctat ieri Ilie Balaci. În etapa a III-a, pe „Ion Oblemenco“, este programat derbiul Universitatea – CFR Cluj.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII