10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa va prinde Cupele Europene

Ştiinţa va prinde Cupele Europene

Secundul lui Piţurcă a vorbit despre Universitatea, afirmând că echipa lui de suflet va face o figură frumoasă în această ediţie de campionat.

– Eraţi obişnuit să lucraţi pe două fronturi, la echipa naţională şi la echipe de club, ultima fiind Poli Timişoara. Acum?
 – Sunt în staff-ul echipei naţionale, antrenor secund, responsabil cu pregătirea portarilor. Aşa cum am colaborat cu Universitatea, echipa mea de suflet pe viaţă, aşa am acceptat colaborarea şi cu Poli Timişoara în sezonul trecut, iar acum am rămas doar alături de Piţurcă şi Iovan, la echipa naţională. În privinţa colaborării mele cu Timişoara, trebuie să precizez că înţelegerea dintre FRF şi Poli a fost pentru sezonul 2006-2007, cu drept de prelungire. Nu am fost demis, dar colaborarea mea cu Timişoara a încetat deoarece patronul Marian Iancu nu a mai apelat la domnii Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu pentru a obţine acordul Domniilor lor. Sunt cunoscute relaţiile actuale dintre patronul Marian Iancu şi cei doi oficiali de la FRF, eu căzând, cum se spune, la mijloc.

„Ştiinţa mi se pare un capitol închis“

 – În urmă cu multe săptămâni s-a zvonit că ar fi posibilă revenirea lui Boldici la Universitatea…
 – Recunosc că, într-adevăr, am avut unele discuţii cu Ovidiu Costeşin pe tema aceasta, dar nu s-a finalizat nimic atunci. Acum, Universitatea are antrenor cu portarii, aşă că revenirea mea la Ştiinţa mi se pare un capitol închis, deocamdată.
 – Se apropie o nouă ediţie de campionat, considerată foarte disputată, încrâncenată. Care-i opinia lui Boldici?
 – Va fi un campionat foarte bun, multe echipe întărindu-se în această vară. Cred că vreo zece echipe se vor lupta aprig pentru cele şase locuri de Cupe Europene, ceea ce este bine pentru fotbalul românesc.
 – Universitatea Craiova s-a înscris şi ea în această cursă „europeană“ şi sperăm ca, în sfârşit, să ieşim şi noi în Europa fotbalistică!
 –  Şi eu sper ca Universitatea să facă o figură frumoasă în acest sezon, să nu mai existe emoţiile din trecut. În actuala echipă sunt mulţi jucători olteni tineri şi care au crescut în valoare, altele sunt acum relaţiile de joc. În plus, în această vară s-au făcut şi transferuri bune. Am încredere că Ştiinţa noastră va ajunge în Cupele Europene, dar lupta pentru cele şase locuri „europene“ nu va fi chiar aşa de simplă.

„Putem să-i batem pe olandezi“

 – Altfel, ce ziceţi de tricolori, mai ales că în toamna aceasta România are de disputat un meci capital, cu Olanda?
 – Pentru calificare, toate meciurile sunt importante, nu numai cel cu Olanda. În acest an mai avem cinci întâlniri oficiale, cu Belarus (d), Olanda (a), Luxemburg (d), Bulgaria (d) şi Albania (a).Toată lumea ar vrea să câştigăm cu Olanda, mai ales că nu avem o victorie împotriva batavilor. Naţionala din Ţara Lalelelor este un contracandidat puternic la şefia grupei noastre preliminare, G.
 – Ce ştiţi, de ultimă oră, în privinţa locului de disputare a meciului România – Olanda, Craiova fiind interesată de organizarea acestui derbi al grupei G?
 – Nu s-a decis încă stadionul, se discută. Din câte am înţeles eu, sunt şanse ca acest derbi să se desfăşoare pe „Ion Oblemenco“, dar decizia finală o va lua FRF, apoi UEFA va valida locaţia propusă de Bucureşti. Se înţelege, aş vrea ca această întâlnire cu elevii lui van Basten să se joace la Craiova! Şi să batem Olanda… Eu chiar cred că putem să-i batem pe olandezi! În această toamnă, premergător meciului cu Olanda, avem programate două amicale tari, cu Turcia (22 august, acasă) şi Germania (12 septembrie, la Koln).
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU