10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInvincibili în amicale

Invincibili în amicale

Pandurii Târgu Jiu nu a pierdut nici un joc în perioada de pregătire, un avantaj moral pentru jucătorii de la Pandurii înainte de startul noului sezon.

Două victorii şi două remize este bilanţul celor patru jocuri de verificare pe care Pandurii Târgu Jiu le-a disputat în această vară. Echipa lui Eugen Neagoe (foto) mai are programat un ultim test sâmbătă, cu Radnicki Niş, când suporterii gorjeni vor face cunoştinţă cu noile achiziţii. Apărarea rămâne în continuare punctul forte al echipei, „pandurii“ încasând un singur gol până în prezent. În ciuda celor cinci goluri marcate, atacanţii continuă să caute drumul spre gol, doar slovenul Stromajer trecându-şi în cont o reuşită. Pe Neagoe nu-l îngrijorează sterilitatea jucătorilor din avanposturi atâta timp cât rezultatul îl mulţumeşte. „Nu contează cine înscrie, contează rezultatul. Este bine că nu am pierdut nici un joc. Aceste jocuri s-au desfăşurat pe un fond de oboseală pentru că nu am menajat jucătorii nici când aveam meci. Poate să fie un atu faptul că nu am pierdut pentru că nici mie, nici jucătorilor nu ne place să pierdem. Când vor începe jocurile oficiale va fi foarte important să nu pierdem“, a afirmat „Geană“. Acesta consideră că lupta va fi foarte strânsă în viitorul campionat, când şase echipe se luptă pentru titlu, iar restul pentru o clasare cât mai bună. „Toate echipele s-au întărit. Cred că sunt cel puţin 12 echipe apropiate valoric“, este de părere Neagoe.

Achiziţii de viitor

Unul dintre criteriile de care au ţinut cont cei de la Pandurii Târgu Jiu în alegerea noilor achiziţii a fost vârsta. Foarte tineri, jucătorii care au sosit în această vară la Târgu Jiu vor constitui nucleul de bază al grupării gorjene în anii următori. Antrenorul Neagoe le cere suporterilor să aibă răbdare cu jucătorii străini care au nevoie de o perioadă de acomodare pentru a-şi arăta adevărata valoare. „Am avut timp să cântărim foarte bine ce jucători aducem. Stromajer ne va fi de folos. Are viteză, loveşte bine mingea cu ambele picioare. Edmilson este un jucător de 19 ani, a jucat în echipa de juniori a Braziliei. Jackson este foarte tânăr, dar a jucat în prima ligă a Braziliei, iar Constant joacă în naţionala de tineret a Coastei de Fildeş. Brazilienii sunt jucători care pleacă pentru prima dată din Brazilia, depinde cum se vor adapta. Trebuie să avem puţină răbdare“, a susţinut Neagoe. 

Guso, tot cu gândul la plecare

Portarul Adnan Guso a împuternicit firma de impresariat cu care lucrează să negocieze un transfer la o grupare de prima ligă din Grecia. Clubul elen trebuie să satisfacă pretenţiile de 300.000 de euro ale grupării gorjene pentru a-şi asigura serviciile internaţionalului bosniac, care este sub contract cu Pandurii. „Dacă ei fac o ofertă convenabilă clubului, voi pleca“, a spus Guso. Pandurii Târgu Jiu este la curent cu intenţia portarului Adnan Guso şi caută să-şi asigure postul, testând un portar argentinian la finalul sezonului trecut, iar în Austria a avut în probe un goal-keeper portughez, însă nici unul nu s-a dovedit un înlocuitor pe măsura lui Guso.

Doru Mihuţ se retrage la 50 de ani
 
Amicalul pandurilor cu Radnicki Niş de sâmbătă, găzduit de Stadionul „Municipal“ de la ora 18.00, va fi ultima apariţie a fostei glorii a grupării gorjene, Doru Mihuţ, în tricoul echipei care l-a promovat în divizia A şi pe care a slujit-o mulţi ani ca jucător şi ca antrenor. La cei 50 de ani pe care îi va împlini în curând, Mihuţ va renunţa la activitatea fotbalistică pe teren mare, dedicându-se fotbalului pe plajă, unde a obţinut recent cu Pandurii Târgu Jiu titlul de vicecampioană naţională. „Am promis că la 50 de ani o
să-mi pun ghetele în cui, iar acest amical e o ocazie bună. O să-mi iau adio de la fotbalul pe dreptunghiul verde, nu şi de la fotbalul pe plajă“, a spus Mihuţ. Fostul divizionar A a evoluat în ultimii ani în campionatul judeţean Gorj la Rostramo Târgu Jiu, iar în prezent este scouter la formaţia de Liga I Pandurii Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS