10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu i-a driblat pe suporterii Romei

Chivu i-a driblat pe suporterii Romei

Contrar celor afirmate în urmă cu câteva zile, Chivu se teme de fanii Romei, care nu de puţine ori l-au numit „mercenar“. La cantonament, românul s-a prezentat mai devreme pentru a evita contactul cu aceştia.

Duminică a fost programată reunirea lotului echipei AS Roma în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul viitor. Primul sosit a fost nimeni altul decât fundaşul român Cristian Chivu, unul dintre cei mai mediatizaţi fotbalişti europeni de când a început campania de transferări. Presa italiană a pus această grabă a lui Chivu pe seama faptului că jucătorul a dorit să evite contactul cu suporterii care urma să vină la cantonamentul de la Trigoria pentru a întâmpina echipa, pe care nu o mai văzuseră de două luni. „A ajuns în Italia la ora 10.30, cu o cursă dinspre Copenhaga, şi a trecut mai întâi pe acasă pentru a ridica din cutia poştală ceea ce primise în ultimele săptămâni. La cantonament, a venit devreme, după-amiaza, pentru a evita să treacă printre suporterii furioşi din cauza atitudinii sale. Era zâmbitor şi bine dispus. A împărţit chiar şi câteva autografe personalului de la cantonament. Ceilalţi jucători ai Romei au sosit spre seară“, scria ieri cotidianul Il Giornale. De precizat este faptul că jucătorul român a venit „înarmat“ cu o şapcă şi cu o pereche de ochelari de soare, accesorii pe care de obicei nu le foloseşte.
La Trigoria au venit până la urmă circa 100 de fani ai Romei, care i-au aplaudat pe jucătorii care au sosit unul câte unul, majoritatea aduşi cu maşina de prieteni. Ultraşii au afişat şi două bannere, însă nici unul nu îi era adresat lui Chivu. Suporterii au criticat conducerea clubului pentru faptul că a decis ca în această vară la antrenamentele Romei să nu fie permis accesul publicului.

Mancini nu şi-a luat gândul de la Chivu

Cu toate că şansele ca jucătorul român să ajungă în această vară la Inter Milano par a fi nule, mai există persoane care cred în transferul lui Chivu la gruparea de pe „Giuseppe Meazza“. Printre ele se numără chiar antrenorul „nerazzurrilor“, Roberto Mancini. Acesta le-a declarat jurnaliştilor italieni că speră să-l aibă sub comanda sa pe căpitanul României încă din această vară: „Eu, ca antrenor, mai sper că el va veni aici până se va încheia perioada de transferări. Sunt conştient că o operaţiune pe piaţa transferurilor cum este aceasta nu este deloc simplă, este nevoie de mai mult timp pentru a fi încheiată. Chivu ar fi foarte util echipei mele, pentru că poate acoperi trei posturi în defensivă“, a declarat Mancini în cadrul primei conferinţe de presă organizată de la reunirea lotului lui Inter, în localitatea montană Brunico. Practic, primul subiect abordat de Mancini la conferinţă a fost cel legat de transferul lui Chivu. Tehnicianul a mai vorbit apoi despre capriciosul brazilian Adriano şi despre „veteranul“ Luis Figo, care va fi scutit de o parte a perioadei de pregătire din cauza vârstei sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII