11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au driblat pe Levski

Pandurii au driblat pe Levski

Trupa lui Eugen Neagoe a renunţat la ultimul şi cel mai important amical din stagiul de pregătire austriac, cu campioana Bulgariei, Levski Sofia. Gorjenii au revenit acasă. Oficialii grupării oltene susţin că vremea ploioasă i-a determinat să ia această măsură, dar se pare că în realitate a fost vorba de neînţelegeri între bulgari şi români cu privire la ora disputării amicalului. Neagoe ar fi dorit ca jocul să se desfăşoare de dimineaţă, pentru a pleca spre ţară imediat, în timp ce vecinii de la sud de Dunăre ar fi preferat să joace seara. Pandurii au disputat doar patru meciuri de pregătire în Austria, obţinând două victorii, 3-0 cu Neftchi Baku şi 1-0 cu Gloria Buzău, şi două rezultate de egalitate, 0-0 cu Burghausen (Germania, liga a III-a) şi 1-1 cu Admira Wacker (Austria, liga a III-a). Am hotărât să revenim în ţară pentru că plouă întruna. Vom mai disputa la Târgu Jiu un singur meci amical, pe 21 iulie, pe Municipal, cu Radnicki Niş“, a spus preşedintele Marin Condescu.

Avantaj moral faţă de buzoieni

Într-un ultim test în Austria, echipa Pandurii a învins cu scorul de 1-0 Gloria Buzău, golul fiind reuşit de Stângă, în minutul 12, tot el ratând în minutul 90 o lovitură de pedeapsă. Căpitanul gorjenilor s-a dovedit în mare formă pe parcursul sejurului din Austria marcând trei din cele cinci goluri ale echipei lui Eugen Neagoe. Tehnicianul a început jocul în formula: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Constant – Voicu, Stângă, Vancea, Iordache – L. Mihai, Stromajer. Au mai evoluat pe parcursul jocului: Dossey – Vasilache, Piţurcă, Vintilescu, Mândrean, Dedu, Vătavu, Adi Popescu şi Rusu.

Neagoe a amânat o hotărâre în privinţa lotului

Conducerea tehnică a pandurilor s-a decis asupra celor şase fotbalişti străini care vor evolua la Târgu Jiu în sezonul viitor: Adnan Guso, Ibrahim Dossey, Djakpa Constant, Jaka Stromajer, Edmilson Dos Santos Karmo şi Jackson Jose Lucas. Constant şi Stromajer au sosit deja împreună cu echipa, în timp ce brazilienii sunt aşteptaţi marţi seară la Târgu Jiu. Deşi susţinea că va renunţa la şapte jucători o dată cu revenirea în România, Neagoe s-ar putea răzgândi dacă fostul „satelit“ EMC Rovinari se transformă în echipa secundă a grupării din Liga I. Dacă EMC Rovinari se transformă în Pandurii II, nu renunţăm la nimeni. Cei care nu vor prinde lotul în Liga I vor juca în Liga a III-a. Cei de la Rovinari sunt de acord cu această măsură benefică pentru toţi, să vedem dacă şi FRF va fi de acord. Nouă ne-ar conveni pentru că nu am împrăştia jucătorii pe la alte echipe, ci vor juca în aceeaşi echipă“, susţine şi preşedintele pandurilor, Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII