11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă un duel Rossi - Stoner

Încă un duel Rossi – Stoner

Campionatul Mondial de motociclism viteză programează, mâine, pe circuitul de la Sachsenring, Grand Prix-ul Germaniei, al zecelea al sezonului. La clasa MotoGP se aşteaptă un nou duel între liderul la zi din clasamentul piloţilor, australianul Casey Stoner, şi ocupantul poziţiei a doua, italianul Valentino Rossi. Stoner a obţinut cinci victorii în acest sezon şi a avut mereu evoluţii bune la Sachsenring, clasându-se încă de la debutul său pe acest circuit pe podium (2003), dar cu toate acestea a rămas la fel de modest. „După fiecare cursă din acest sezon am reglat câte ceva la motocicletă. Nu ştiu cum se va comporta motocicleta pe acest circuit, unul deosebit. Ducati şi furnizorul de pneuri Bridgestone s-au înţeles din ce în ce mai bine, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla în Germania. Nu sunt nici optimist, nici pesimist. Mă aflu doar în faţa unei noi provocări“, a declarat Stoner.
„Doctorul“ Rossi reprezintă o ameninţare serioasă pentru Stoner, el având în palmares cinci victorii pe circuitul din Germania. Mai mult, italianul de la Yamaha a câştigat ultima cursă din campionat, disputată la Assen, în Olanda, în urmă cu două săptămâni. Pentru driverul italian, cursa de la Sachsenring şi următorul Mare Premiu, din Statele Unite, vor fi decisive în lupta pentru titlu. „Cursa din Germania şi cea de la Laguna Seca sunt pentru mine şi Yamaha decisive, mai ales că aceste circuite nu sunt tocmai pe placul nostru. Am pierdut multe puncte în debutul sezonului şi acum trebuie să recuperăm“, a declarat Rossi, pe care îl despart 21 de puncte de liderul clasamentului, Stoner.
Înaintea Grand Prix-ului Germaniei, Casey Stoner şi Valentino Rossi sunt urmaţi în clasament de spaniolul Daniel Pedrosa, de la Honda, care mai păstrează doar şanse teoretice la titlu, având în vedere că-l despart 66 de puncte de lider. Campionul mondial en-titre, australianul Nicky Heyden (Honda), se află pe locul al zecelea, cu numai 57 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS