17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenamente comune Oltchim - Naţională

Antrenamente comune Oltchim – Naţională

La Râmnicu Vâlcea se vor reuni, mâine, handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi celelalte jucătoare convocate la lotul naţional. Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi vor apela în prima parte a pregătirilor numai la jucătoare din campionatul intern, 13 dintre ele provenind de la campioana en-titre a României: Huţupan, Tamaş, Elisei, Luca, Maier, Gâlcă, Lecuşanu, Puşcaşu, Meiroşu, Motogna, Nechita, Manea şi Gheorghe. Sub tricolor au mai fost chemate Tolnai, Ivan, Crap (HC Zalău), Cartaş (Cetate Deva) şi Druţu (Tomis Constanţa). Alte două handbaliste obişnuite cu convocările, Carmen Amariei (Universitatea Jolidon Cluj Napoca) şi Cristina Neagu (Rulmentul Braşov), au fost lăsate să se antreneze cu formaţiile lor de club.

Cantonament în Turcia

Echipa naţională şi celelalte jucătoare de la Oltchim vor pleca luni într-un cantonament centralizat în Turcia, acolo unde Gheorghe Tadici spune că vor fi condiţii superioare celor oferite pe litoralul românesc: „De la cazare şi până la condiţiile de antrenament este mai bine în Turcia. Şi mai trebuie menţionat un lucru, totul este la preţuri mai mici decât în România“.
Tricolorele vor participa, din nou, la Cupa Mondială (16-21 octombrie, Danemarca), ultima competiţie înainte de Campionatul Mondial. Elevele lui Tadici şi Muşi vor fi în grupă cu Norvegia, Franţa şi Suedia. De la Oltchim sunt doar două handbaliste neconvocate la lotul naţional. Clara Vădineanu va merge în Turcia, pe cheltuiala clubului oltean, în timp ce Valentina Smedescu va avea un program de pregătire separat, la Râmnicu Vâlcea, alături de junioarele de perspectivă chimiste.

Supercupa României deschide sezonul

Federaţia Română de Handbal a decis ca sezonul 2007-2008 să se deschidă cu Supercupa României, după modelul din fotbal. Cum Oltchim a reuşit eventul, Cupa României şi titlul naţional, în Supercupă oltencele vor întâlni a doua clasată din campionatul trecut, Rulmentul Braşov. Disputa va avea loc la Bucureşti, cel mai probabil la Sala Floreasca, pe 7 sau 8 august.

Oltchim a spus „da“ la EHF

Oltchim Râmnicu Vâlcea a primit din partea Federaţiei Europene de Handbal criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a organiza grupa preliminară din Liga Campionilor.
„Au trimis aceste condiţii la toate echipele din grupă, prima opţiune urmând să o aibă Madeira. Gruparea organizatoare trebuie să suporte cheltuielile de masă, cazare şi transport de la hotel la sală pentru toate delegaţiile care vor fi formate din câte 21 de persoane. Locaţia trebuie să fie la un hotel de minimum trei stele, opt camere duble şi trei single de fiecare delegaţie, plus cazarea pentru două brigăzi de arbitri şi doi oficiali EHF. Sala în care se vor desfăşura partidele trebuie să fie de minimum 200 de locuri şi să permită transmisiunea în bune condiţii a meciurilor. De asemenea, marcajul în sală trebuie să fie exclusiv de handbal. Noi întrunim toate condiţiile. Nu am făcut un calcul exact al costurilor, dar este o sumă măricică“, a spus vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS