18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, băgată la murat de bulgari

Ştiinţa, băgată la murat de bulgari

Amical

„U“ Craiova        0
Levski Sofia        4
• Teren:
Lindabrunn (Austria).
• Au marcat: Domovchiyski ‘5, ’75, Yovov ’34, Balatanov ’90.
• „U“ Craiova: Bornescu – Ciucă, Stoica (’41, Gîrlă), Mitchell – Dănănae (’77, Dilevski), Gărgălie, Săceanu (’80, Luţu), Rose (’77, Velcovici) – Dina (’59, Stoianof), Wobay (’72, Pîrvu), Baird (’46, Fl. Costea). Antrenor: Florin Cioroianu.
• Levski: G. Petkov – Milanov, Benzoukane, Topuzakov, Wagner – Eromoigbe, Tasevski, Ivanov, Telkiyski – Yovov, Domovchiyski. Au mai jucat: Bardon, Angelov, Minev, Tomasich, Stoichev, Sarmov şi Balatanov. Antrenor: Stanimir Stoilov.

În februarie 2005, Universitatea Craiova întâlnea Levski Sofia în Antalya, tot într-un meci de pregătire. Au câştigat bulgarii cu 3-0. Universitatea a ajuns la finalul acelui sezon în Divizia B, în timp ce Levski a ajuns între timp în Champions League. Sezonul trecut, bulgarii au jucat într-o grupă de foc, neavând nici o şansă în faţa echipelor FC Barcelona, Chelsea şi Werder Bremen, cărora n-au reuşit să le ia nici un punct.
Vecinii de la sud de Dunăre, neînvinşi în cele trei partide amicale susţinute până acum, au demonstrat aseară că alcătuiesc o grupare solidă, călită în meciuri importante, nelăsând nici o şansă noii echipe de cupele europene a Ştiinţei, aflată în faţa ultimului amical din Austria. Fără Prepeliţă şi Tănasă, accidentaţi, trupa lui Cioroianu a reuşit din nou „performanţa“ de a primi gol în debutul meciului. Era minutul cinci şi apărarea olteană a fost surprinsă la o combinaţie dintre Ivanov şi Domovchiyski, ultimul înscriind cu un şut din interiorul careului mare. Oltenii n-au reuşit să pună în pericol poarta adversă, deşi Stoica, Baird sau Wobay au încercat să-l surprindă pe Petkov cu şuturi de la distanţă. În minutul 34, apărarea olteană a mai fost o dată ridiculizată. Yovov s-a desprins foarte bine din marcaj, a primit o pasă în careu, l-a driblat şi pe Bornescu, după care a înscris în poarta goală.

Schimbări fără efect

Şi în repriza a doua bulgarii au făcut legea, în timp ce schimbările făcute de Cioroianu n-au adus plusul de care Ştiinţa avea nevoie.
Wagner, brazilianul naturalizat al bulgarilor, a trimis peste poartă în minutul 50, apoi peste zece minute Ivanov a ratat şi el de puţin ţinta. Bornescu a mai scos o dată mingea din poartă în minutul 75, când Wagner a centrat, iar Domovchiyski, liber la marginea careului mic, a înscris din nou. În minutul 90, când oltenii se rugau probabil ca arbitrul să le curme chinul, Balatanov, proaspăt introdus pe teren de antrenorul Stoilov, a reuşit o execuţie de generic, înscriind cu un şut de la marginea careului de 16 metri.
Dacă echipa mare îşi ia adio de la Austria, urmând să plece în Belgia, pentru amicalul cu Standard Liege de sâmbătă, echipa satelit va pleca astăzi în turneu în Italia, la Montecatini.
Universitatea II va juca şase partide împotriva unor adversari precum Chievo, Inverness (Scoţia), dar va înfrunta şi o selecţionată italiană. Lotului care face deplasarea în Italia i se va alătura şi Ştefan Bărboianu, care va fi „cules“ de la Gyor (Ungaria). Gîngioveanu nu merge în Italia, dar nici în Belgia, din cauza unor probleme musculare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII