Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Handbal (m). Stuparu şi Teuţan, antrenori la SCM – CSU
În urma unei şedinţe desfăşurate ieri-dimineaţă, conducătorii Sport Club Municipal (SCM) Craiova au hotărât că vor înscrie şi echipă de handbal masculin în campionat, mai precis în Divizia A. „Am fost anunţaţi de primarul Antonie Solomon că o să primim bani şi pentru handbal băieţi şi am trecut la treabă. Echipa va fi construită pe scheletul CS Universitatea Craiova şi va fi pregătită de Paul Stuparu şi Alexandru Teuţan, directorul CSSU Craiova. Conform regulamentului, trebuie să aibă şi SCM secţie de handbal afiliată pentru a se putea asocia cu altcineva. De aceea, în aceste zile ne ocupăm de documentaţie, pentru că duminică este ultima zi de înscrieri“, a explicat Mugur Guşatu, vicepreşedinte la SCM Craiova. În cazul în care cuplul Stuparu – Teuţan va fi oprit, cei doi antrenori vor susţine, ca şi colegii lor de la echipele de volei, un examen. Referitor la volei, jucătoarele au semnat marţi un nou contract pe numele noului club, SCM – CS Universitatea. Pe 10 august, echipa feminină şi cea masculină de volei vor pleca în cantonament, în judeţul Vâlcea, nefiind încă stabilit locul.

Tenis. Craioveanul Stănică, învingător la Balş
Tenismanul craiovean Victor Stănică (20 de ani) a câştigat turneul internaţional de 10.000 de dolari, desfăşurat recent la Balş. Stănică, favoritul numărul 6 al turneului, a avut un traseu foarte bun până în semifinală, trecând de Alex Muşat (scor 6-0, 6-1), Konstantinos Kalaitzis (6-3, 6-4) şi de Marcel Miron (4-6, 6-2, 6-2). În penultimul act al competiţiei, Stănică l-a înfruntat pe Cătălin Gârd, favoritul numărul 1 al turneului, proaspăt câştigător al altui turneu de 10.000 de dolari, la Recon Craiova. Chiar dacă nu i se dădeau prea multe şanse, Victor a trecut foarte uşor de Gârd, scor 6-1, 6-2, şi s-a calificat în finală, alături de Adrian Cruciat, favoritul numărul 2 al concursului, care venea după o victorie împotriva lui Horia Tecău, scor 6-1, 6-3. Stănică a confirmat aşteptările privind o evoluţie bună, câştigând finala în numai două seturi, scor 6-4, 6-3. Acest succes i-a adus lui Victor un cec de 1.300 de dolari şi 12 puncte ATP. În aceste zile, tenismanul din Bănie va participa la un turneu de 10.000 de dolari, la Bucureşti. Sora lui Victor, Oana Stănică, va lua şi ea startul la turneul internaţional feminin, care va fi găzduit de Recon Craiova, începând cu 14 iulie.

Box, CN seniori. Armata, cu trei pugilişti în finală
La sfârşitul acestei luni, oraşul Târgu Jiu va găzdui, pentru a doua oară în istorie, finala campionatului naţional de box pentru seniori. Clubul Armata Craiova va fi reprezentat la cea mai importantă competiţie internă de trei pugilişti: Costinel Tudor (48 kg), Alin Olteanu (51 kg) şi Ştefan Băbăcea. „Toţi trei sunt juniori, dar sperăm să obţinem o medalie. Alin Olteanu trebuie să vină din Danemarca, acolo unde se pregăteşte de mai multă vreme, alături de sportivi danezi care vor participa la Campionatul Mondial şi la Olimpiadă. Zic eu că a căpătat şi el mai multă experienţă acolo şi în plus este şi plătit pentru ce face“ a spus antrenorul „scorpionilor“ craioveni Constantin Cucu. Olteanu se antrenează la acelaşi club unde a fost şi Sorin Tănasie, în urmă cu câţiva ani.

Baschet (m), CE Under-20. România a pierdut în faţa Marii Britanii
După ce a pierdut în faţa Belgiei (55-65), în jocul de debut de la Campionatul European de la Varşovia (Polonia), divizia B, naţionala de baschet masculin Under-20 a României încă mai avea şanse la calificarea pe tabloul principal. În jocul al doilea susţinut de naţionala noastră în grupa B, trupa pregătită de Dragan Petricevic s-a impus în faţa Finlandei (87-86) şi începea să viseze. Ultimul meci din grupa preliminară s-a dovedit însă cu mult mai greu, România cedând cu scorul de 62-79 în faţa Marii Britanii, echipă ce ocupase până în acel moment ultimul loc al grupei. Cu două înfrângeri şi o victorie, România a terminat pe ultima poziţie în grupa B preliminară, iar acum se luptă pentru locurile 9-18. În faza a doua a CE, România a fost repartizată în grupa H, alături de Olanda, Irlanda, Belgia şi Elveţia. Totuşi, România se poate mândri cu faptul că Titus Nicoară conduce detaşat în clasamentul marcatorilor, cu o medie de 22,3 puncte pe meci.

Handbal (f), Supercupa Europei. Lada Togliatti, adversara Oltchimului
Oficialii de la Federaţia Europeană de Handbal au stabilit că Lada Togliatti, vicecampioana Rusiei, va fi cea de-a patra formaţie care va participa la Supercupa Europei (22-23 septembrie), deşi oltenii îşi doreau campioana Austriei, Hypo Viena. Oltchim are de luat o revanşă importantă faţă de rusoaice, în faţa cărora au pierdut finala Cupei Cupelor, în anul 2002.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version