Acasă Sport Ferrari este o religie în Peninsulă

Ferrari este o religie în Peninsulă

Fostul tehnician al echipei „Căluţului cabrat“ susţine că „a te opune scuderiei este ca şi cum te-ai opune Vaticanului“.

Nigel Stepney, fostul tehnician al echipei Ferrari, suspectat că ar fi dat documente unui angajat de la McLaren – Mercedes, a afirmat că este nevinovat şi a precizat că a părăsit Italia deoarece se temea pentru siguranţa sa.
„Au avut loc urmăriri cu maşini în mare viteză. Am fost urmăriţi de cel puţin o maşină, cu numere de înmatriculare italiene, şi, când am oprit, duminica trecută, cei ce se aflau în maşini au refuzat să vorbească“, a explicat Stepney.
„Prietena mea, Ash, a rămas închisă în casă. Pe maşina mea a fost instalat un dispozitiv de urmărire. În cele din urmă, cineva ar fi fost rănit. Nu aveam de ales decât să părăsesc Italia“, a adăugat tehnicianul.
„Ferrari este unică în Italia, este o religie. A i te opune este ca şi cum te-ai opune Vaticanului“, a explicat Nigel Stepney.

Stepney susţine că nu a spionat

Nigel Stepney, care are relaţii tensionate cu Ferrari de mai multe luni, a respins categoric ipoteza că ar fi fost cel care a oferit documente ale echipei sale unui angajat de la McLaren – Mercedes, Mike Coughlan.
„Dezmint categoric că aş fi copiat sau i-aş fi trimis documente lui Mike Coughlan. Ştiam că eram observat în permanenţă la fabrică şi tot ce spuneam sau făceam era raportat. Eram conştient că toată lumea ştia când citeam dosarele pe calculator“, a precizat Stepney, care face obiectul unei anchete judiciare în Italia şi este suspectat că ar fi sabotat monoposturile Ferrari înainte de Marele Premiu al Principatului Monaco.
„Nu am nici cea mai mică idee în ceea ce priveşte modul cum Mike a intrat în posesia documentelor. Dacă sunt documente, sunt din altă sursă“, a menţionat Nigel Stepney, care a recunoscut totuşi că l-a întâlnit în aprilie pe Coughlan, cu care a lucrat la Benetton, deoarece dorea să plece de la Ferrari şi îşi căuta un post în altă parte. Stepney a spus că nu ar fi avut nevoie să ia documente tehnice, deoarece le avea „în cap“.

Exit mobile version