10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA patra oară Venus

A patra oară Venus

Proba de simplu feminin a turneului de la Wimbledon a fost adjudecată de Venus Williams. Cea care a pierdut ultimul act este Marion Bartoli, revelaţia competiţiei.

Venus Williams (foto) a câştigat, pentru a patra oară în carieră, turneul de la Wimbledon. Jucătoarea americană, cap de serie numărul 23, a învins-o în ultimul act pe franţuzoaica Marion Bartoli, revelaţia ediţiei din acest an, în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-1, după o oră şi 30 de minute de joc. Pe cât de simplă pare să fi fost această finală pentru Williams, pe atât de complicată a fost în realitate. După un început fulminant, Venus s-a detaşat la 3-0, dar tot atât de repede a revenit Bartoli, aşa cum o făcuse în semifinala cu Henin, iar scorul a devenit 3-3. Franţuzoaica nu i-a mai făcut apoi faţă americanei, care şi-a adjudecat primul set cu 6-4. În setul al doilea, cea mai mare dintre surorile Williams a început la fel de bine ca în prima rundă şi s-a ajuns din nou la 3-0. Spre surprinderea tuturor, Venus a început să aibă probleme musculare, iar partida a fost întreruptă timp de zece minute. Practic, Venus Williams a fost la un pas de abandon. În cele din urmă, jucătoarea americană de 27 de ani şi-a revenit, iar meciul s-a reluat în aplauzele publicului, după acelaşi scenariu, cu Williams dominând-o clar pe Bartoli.

Venus mai câştigase turneul de la Wimbledon, în 2000, 2001 şi 2005, iar pentru succesul din acest an a primit un cec de 700.000 de lire sterline. Bartoli a primit pe jumătate, adică 350.000 de lire.

 

„Este multă muncă în spatele succesului meu“

 

Venus Williams a afirmat, după partida cu Bartoli, că victoria obţinută la Wimbledon în acest an este aparte pentru ea şi a explicat şi de ce. „Nu o să uit nici una dintre victoriile mele, dar aceasta este una specială, pentru că am fost accidentată până la începutul acestui an şi puţini mai credeau că o să mai pot câştiga un turneu de Mare Şlem. Este multă muncă în spatele succesului meu. Pe iarbă mă simt cel mai bine, este o suprafaţă perfectă pentru mine. Ştiu cum să joc, ştiu cum va sări mingea. Acest titlu de la Wimbledon a venit exact când trebuia. Este al şaselea Mare Şlem al meu“, a declarat Williams.

Marion Bartoli, aflată în premieră în finala unui turneu de o asemenea anvergură, a lăudat-o pe învingătoare: „A jucat extraordinar. A servit foarte tare, uneori cu aproape 200 de kilometri pe oră, şi aproape că mă doare încheietura mâinii din cauza asta. Nu ştiu cine i-ar putea face faţă lui Venus Williams când joacă astfel pe iarbă. Pe de altă parte, eu am fost puţin obosită, pentru că era prima mea finală. Am făcut multe duble greşeli în momente importante ale meciului şi nici emoţiile nu mi-au lipsit“, a spus franţuzoaica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS