10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportU Craiova - FC Sopron 1-2

U Craiova – FC Sopron 1-2

Ştiinţa a întâlnit aseară, în cel de-al şaselea amical din Austria, echipa patronată de Marius Vizer, FC Sopron, grupare care s-a clasat în sezonul trecut pe locul 11 în prima ligă maghiară. Universitatea Craiova a intrat cu: Bornescu – Ciucă, Stoica, Mitchell – Dănănae, Gărgălie, Prepeliţă, Rose – Fl. Costea, Dina, Tănasă.
Echipa lui Florin Cioroianu a început bine meciul, reuşind să înscrie prin Fl. Costea (’11), care a fructificat centrarea lui Prepeliţă. Ungurii au revenit însă pe tabela de marcaj, profitând de o nesincronizare a apărării oltene. Farcas a centrat din corner, iar Sira (’19) a marcat cu capul. În continuare, alb-albaştrii s-au jucat cu ocaziile, Dina, Fl. Costea, Tănasă şi Prepeliţă ratând bune şanse de a readuce Ştiinţa în avantaj.
Trupa lui Lajos Detari a ripostat o singură dată, dar şutul lui Dancs (’29) a trecut pe lângă poarta apărată de Bornescu. În minutul 36, după o altercaţie între Gărgălie şi Pinter, cei doi au fost eliminaţi, în locul craioveanului intrând Baird.
În partea a doua a jocului, Cioroianu i-a scos pe Bornescu, Dina, Fl. Costea şi D. Stoica şi i-a introdus pe Bănică, Wobay, Gîrlă şi Gărgălie, jucător care fusese eliminat în prima repriză. Oltenii n-au reuşit să găsească drumul spre poarta adversă. FC Sopron a reuşit să înscrie prin Feher (’53), care l-a învins pe Bănică şutând la colţul lung.
Pe jucători i-au lăsat din nou nervii în minutul 66, Dănănae şi Feher fiind eliminaţi pentru încăierarea generală pe care au provocat-o. A intrat Velcovici, apoi, Luţu şi Stoianof care i-au înlocuit pe Rose, respectiv Tănasă. Jocul nu a mai avut însă cursivitate, iar ocaziile au apărut abia pe final, câte una de fiecare parte. Mai întâi, Bănică a respins şutul lui Freud (’87), apoi mingea şutată de Ciucă (’90) a fost respinsă din apropierea liniei porţii de maghiari.
Mijlocaşul Robert Săceanu nu a putut evolua aseară din cauza unei răceli, dar, după toate probabilităţile, va reveni la meciul următor. Ştiinţa mai are de jucat în Austria două amicale, mâine şi miercuri urmând să întâlnească pe Wisla Cracovia, respectiv Levski Sofia. Ultimul amical în străinătate va avea loc sâmbătă, în Belgia, împotriva celor de la Standard Liege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII