16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGoana după Hamilton

Goana după Hamilton

Formula 1 se mută azi în Marea Britanie, unde Lewis Hamilton va încerca să-i ţină la distanţă pe cei trei urmăritori ai săi, Alonso, Massa şi Raikkonen.

„Marele Circ“ intră în cea de-a doua jumătate a sezonului, cursa de astăzi, de la Silverstone, fiind a noua dintre cele 17 programate în 2007, iar în primele opt Mari Premii disputate până în prezent s-a remarcat un singur pilot: Lewis Hamilton. Britanicul, aflat la primul său sezon de Formula 1, a stârnit invidia multora, în special pe cea a colegului său de la McLaren Mercedes, Fernando Alonso, campionul ultimilor doi ani. Două victorii, patru clasări pe locul al doilea şi de două ori locul al treilea, acesta este bilanţul incredibil al pilotului de 22 de ani, născut la Tewin. Cu 64 de puncte, Hamilton l-a ţinut la distanţă pe Alonso (50 puncte), dar şi pe cei doi driveri ai scuderiei Ferrari, Felipe Massa (47) şi Kimi Raikkonen (42).
La începutul sezonului, brazilianul Massa a fost unul dintre puţinii care anticipau parcursul formidabil al britanicului.
„Nu am văzut niciodată un pilot mai ambiţios. Va avea un cuvânt greu de spus, chiar dacă este foarte tânăr“, spunea sud-americanul înaintea primei curse, cea de la Melbourne (18 martie).
Teoretic, în prezent, atât Alonso, cât şi Massa sau Raikkonen au şanse să-l ajungă pe Hamilton. Şi aceasta este şi opinia celor trei piloţi, care nu şi-au pierdut speranţa că vor fi campioni la sfârşitul lui 2007.
„Mai sunt încă multe curse până la finalul sezonului, iar un singur pas greşit al adversarilor poate reechilibra campionatul. Aşa că trebuie să tragem tare şi să încercăm obţinerea unor rezultate cât mai bune, aşa cum s-a întâmplat în Franţa, la Magny Cours“, a spus unul dintre urmăritorii lui Hamilton, Kimi Raikkonen, pe care îl despart totuşi 22 de puncte de lider.

Raikkonen, cel mai bun la testele cronometrate

Pe circuitul de la Silverstone, Kimi Raikkonen a obţinut cel mai bun timp al antrenamentelor cronometrate. Finlandezul de la Ferrari a parcurs un tur de circuit într-un minut, 20 de secunde şi 639 de miimi, fiind urmat la aproape jumătate de secundă de colegul Felipe Massa. Al treilea timp a fost înregistrat, surprinzător, de germanul Ralf Schumacher (Toyota), care a oprit cronometrul la 1’21'’381, la egalitate perfectă cu favoritul publicului englez, Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes). Campionul mondial en-titre, spaniolul Fernando Alonso, a fost abia al şaselea, la aproape o secundă de Raikkonen. Alonso a fost precedat de italianul Jarno Trulli, al doilea reprezentant al echipei Toyota, care s-a clasat al cincilea, la 828 de miimi distanţă de cel mai bun timp al zilei. Toate acestea s-au petrecut în a doua sesiune a antrenamentelor libere, prima fiind „adjudecată“ de Hamilton, cu un timp însă mai slab decât cel al lui Raikkonen.
Singurul incident petrecut la antrenamente l-a avut drept protagonist pe Adrian Sutil, de la Spyker, care şi-a avariat monopostul după ce s-a lovit de un zid de beton de pe margine. Germanul a scăpat însă fără nici o rană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS