10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, te rugăm, pleacă!

Chivu, te rugăm, pleacă!

Căpitanul naţionalei României nu este privit cu ochi buni de suporterii Romei, care l-au taxat, din nou, cerându-i să plece. Cel care întârzie transferul lui Chivu la altă echipă este, potrivit presei spaniole, impresarul Giovani Becali.

De „transferurile“ lui Chivu (foto) din ultimele săptămâni, la Inter, Barcelona sau Real Madrid, s-a săturat toată lumea, chiar şi suporterii Romei. Revista oficială a fanilor grupării din capitala Italiei îl îndeamnă pe jucătorul român să plece oriunde, numai să plece, prin intermediul unui titlu cu litere mari postat pe prima pagină: „Chivu, te rugăm, pleacă!“. Alături de fotografia lui Chivu se găseşte cea a atacantului Mauro Esposito, adus de la Cagliari, care şi-a declarat dragostea pentru noua sa echipă: „Roma mea, voi da totul pentru tine“. Nu este prima dată când fanii italieni îl taxează pe Chivu pentru faptul că refuză să mai joace pentru „giallo-rossi“. Imediat după încheierea campionatului Italiei, în urma unui sondaj la care au participat zeci de mii de suporteri a reieşit că românul este considerat cel mai slab fundaş care a evoluat la Roma în ultimul sezon. Mai mult, a fost considerat unul dintre cei mai slabi jucători din întregul lot. La fel s-a întâmplat şi la Fiorentina cu Luca Toni, intrat în dizgraţia fanilor „viola“ după ce şi-a manifestat dorinţa de a pleca, atacantul fiind catalogat în sondaje drept unul dintre cei mai slabi ai sezonului, cu toate că a marcat 16 goluri, la fel ca Mutu, considerat cel mai bun. Spre deosebire de Toni, care şi-a găsit imediat echipă (Bayern München), Chivu este transferat zilnic doar prin vorbe.

Giovani Becali a luat deja bani de la Inter

Cotidianul Marca susţinea ieri că a aflat care este unul dintre motivele, sau poate singurul, care a stat în calea fructificării transferului lui Chivu la Real Madrid. Spaniolii susţin că impresarul jucătorului, Giovani Becali, a încasat deja de la Inter Milano un comision de 1,5 milioane de euro, pentru a avea prioritate la transferul românului. Paradoxal, Inter anunţase miercuri că se retrage de la tratativele pentru Chivu. Marca susţine însă că, mai nou, Giovani Becali doreşte ca Chivu să rămână la Roma, cel puţin până în ianuarie, când se va afla în ultimele şase luni de contract cu Roma şi, potrivit regulamentului FIFA, va putea negocia şi semna un precontract cu ce echipă doreşte. Asta ar însemna ca în iunie 2008 Chivu să poată fi luat gratis de Inter, iar impresarul Becali să primească şi o a doua rată din comision, la fel de consistentă. În consecinţă, ca orice jucător liber de contract, Chivu ar putea solicita un salariu mai mare „nerazzurrilor“ şi toată lumea ar fi mulţumită. Rămâne de văzut dacă ideea vehiculată de Marca este doar un episod din „serialul“ Chivu, unul care pare interminabil, sau lucrurile se şi vor concretiza. Având în vedere că perioada de transferuri în Europa se încheie pe 31 august, este posibil să asistăm la schimbări spectaculoase în cazul Chivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII