11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioana s-a oprit în optimi

Campioana s-a oprit în optimi

Mauresmo a eşuat în tentativa de a-şi păstra titlul cucerit anul trecut la Wimbledon. Franţuzoaica a fost învinsă în optimi de Vaidisova.

Aventura franţuzoaicei Amelie Mauresmo la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon s-a încheiat în faza optimilor de finală. Câştigătoarea competiţiei de anul trecut a trebuit să se recunoască învinsă în faţa tinerei jucătoare din Cehia, Nicole Vaidisova, care s-a impus în trei seturi, cu 7-6, 4-6, 6-1, după două ore şi 19 minute de joc. În timpul partidei, Mauresmo, cap de serie numărul 4 la Londra, a făcut 14 duble greşeli şi a recunoscut că serviciul a fost punctul ei slab în această partidă: „Cum am mai spus încă de la începutul turneului, nu mai reuşesc să servesc bine, am făcut multe duble greşeli în toate meciurile de la Wimbledon. De câteva luni, nivelul la care joc a scăzut. Nu îmi dau seama de ce“. Partida franţuzoaicei cu Vaidisova a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 4-2 pentru Mauresmo, iar la reluare deţinătoarea titlului chiar a ajuns să aibă un avantaj cu 5-3, pentru ca în cele din urmă să piardă primul set cu 7-6. Mauresmo a semănat cu jucătoarea de anul trecut care se impunea la Wimbledon doar în setul al doilea, adjudecat cu 6-4, pentru ca în ultima rundă (1-6) să aibă o prestaţie lamentabilă. Eliminând-o pe Mauresmo, Vaidisova (18 ani) a ajuns pentru prima dată în sferturile de finală, fază a competiţiei în care o va avea ca adversară pe Ana Ivanovic din Serbia (nr. 6), care a trecut, cu 6-1, 2-6, 6-4, de rusoaica Nadia Petrova (nr. 11).

Bartoli a produs a doua surpriză

Jucătoarea franceză Marion Bartoli, cap de serie numărul 18, a reuşit să o trimită acasă în faza optimilor pe o jucătoare mult mai bine cotată, Jelena Jankovic, din Serbia, a treia favorită, pe care a învins-o cu scorul de 3-6, 7-5, 6-3. Bartoli nu consideră însă că victoria ei constituie o surpriză, cu toate că nu a mai avansat niciodată atât de mult la competiţia londoneză. „Nu cred că este o surpriză aşa de mare. Eu sunt între primele 20 de jucătoare ale lumii şi ştiam că pot să ajung în sferturi la un turneu de Mare Şlem. Am fost mai bună decât ea la capitolul condiţie fizică. Nu pot să spun că am un sentiment de fericire, că doar nu am câştigat Wimbledonul, dar mă simt bine. Iarba este o suprafaţă care îmi place şi pot ajunge şi mai departe“, a declarat Bartoli, care a mai întâlnit-o pe Jankovic la Roland Garros, pe zgură, jucătoarea franceză accidentându-se atunci în setul al doilea. Bartoli va avea o adversară abordabilă în sferturi, pe olandeza Michaella Krajicek, învingătoare cu 6-3, 6-4 în faţa americanei Lucille Granville.
Nu a ratat calificarea în sferturi nici rusoaica Svetlana Kuzneţova, a cincea favorită, care a trecut destul de uşor de o jucătoare modestă din Austria, Tamira Paszek, scor 6-3, 6-2.
În antepenultimul act la Wimbledon, erau deja calificate belgiana Justine Henin, cap de serie numărul 1, şi americana Serena Williams, a şaptea favorită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS